EL İNSAF BİRAZ VİCDAN!

CHP’li Sallarel, TOKİ tarafından Karapınar’da yapılması düşünülen çalışmaların gecikmesine değinerek , “Sekiz yıldır söz verilen ancak yapılmayan işlerin bugün yapılmasına karar verilmesi, sözde müjde olarak deklare edilmektedir” dedi.

EL İNSAF BİRAZ VİCDAN!
11 Ocak 2017 Çarşamba 16:32

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın Karapınar Mahallesi’nde TOKİ konutlarının bulunduğu alana TOKİ tarafından okul ve cami yaptırılacağını duyurmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Doğan’ın haddi olmayarak, sözde bir müjde verdiğini savunan Sallarel, mahalleliyle alay edildiğini söyledi.
2009’DA PROTOKOL İMZALANDI
TOKİ’nin 2009 yılında Karapınar Gecekondu Dönüşüm projesi kapsamında konutların yanı sıra okul, cami, kültür merkezleri, sosyal donatı alanları,alışveriş merkezleri ve parklar yapılacağı konusunda Odunpazarı Belediyesi ile protokol imzaladığını anımsatan Sallarel,
“Dönemin belediye başkanının AKP’li olması nedeniyle proje çok seri bir şekilde ilerlemiştir ve konutlar yapılmıştır” dedi. 
MAHALLELİ CEZALANDIRILDI
TOKİ’nin, 2014 yılında belediyenin CHP’ye geçmesiyle birlikte, Karapınar’da gerçekleştirdiği çalışmaları durdurduğunu iddia eden Sallarel, “TOKİ, AKP’li belediye döneminde imzaladığı protokol sonrası yapması gerekenleri bir türlü yapmayarak, adeta mahalle ahalisini CHP'li Kazım Kurt'a oy verdiği için cezalandırmıştır. Bu işten para kazanan TOKİ, o paranın karşılığını ısrarla vatandaşa vermemiştir” ifadelerini kullandı.
ALGI OPERASYONU YAPILIYOR
TOKİ’nin Karapınar’da bir mağduriyete neden olduğunu, bu mağduriyetten Odunpazarı Belediyesi’nin sorumlu tutulmaya çalışıldığını anlatan Sallarel, “ Hemşerilerimiz; özellikle TOKİ cami yapmadığı için belediyenin mescit yaptığını, park ve peyzaj düzenlemelerini yapmadığı için belediyenin park ve peyzaj düzenlemeleri yaptığını, mahallelinin pespaye olarak tabir ettiği yolları belediyeni modern bir şekilde tekrar yaptığını, Karapınar'a ulaşımın daha kolay olması için ayrıca ciddi bir yol çalışması yaptığını çok iyi bilmektedir” diye konuştu.
İNSANIN BİRAZ YÜZÜ KIZARIR
AK Partili Doğan’ın son yaptığı açıklamayı popülizm olarak yorumlayan Sallarel, “ 2009 yılından bugüne kadar tam sekiz yıl geçmiştir. Sekiz yıldır söz verilen ancak yapılmayan işlerin bugün yapılmasına karar verilmesi, sözde müjde olarak deklare edilmektedir. El insaf, biraz vicdan.  Bunu açıklarken insanın yüzü biraz kızarır, utanır ve gecikmeden dolayı halktan özür diler” dedi.
HANGİ KİMLİKLE YAPIYOR?
Sallarel, “Hangi kimlikle bu açıklamayı yapabilmektedir. Sırtını dayadığı ve siyaset-ticaret ilişkisi kurduğu kurumlardan mı cesaret alabilmektedir. AKP'li ve Dernekler Platformu rantçısı Volkan Doğan'ı, bu popülist tavırları bırakmaya davet ediyorum” diye konuştu. 
DOĞAN’A SORULAR VAR
Sallarel, Doğan’a şu soruları yöneltti: “Karapınar Mahallesinde yaşayan çocukların okulsuzluktan, Erenköy Mahallesi'ndeki okula servis parası vererek gitmek zorunda olmaları Doğan için ne ifade ediyor? Ciddi bir insan hakkı olan ibadet hakkını, TOKİ'nin yapması gereken cami olmadığı için, CHP'li Odunpazarı Belediyesi mescit yapana kadar kullanmakta zorlanan yurttaşlarımız, Doğan için ne ifade ediyor? CHP'li Odunpazarı Belediyesi, TOKİ'nin yapması gereken park ve peyzaj düzenlemesini yapana kadar, mahallelinin nefes alabileceği bir alanın olmayışı, Doğan için ne ifade ediyor? Mahalleliye kan kusturan TOKİ'nin aslında yapamadığı ucube yolların, CHP'li Odunpazarı Belediyesi tarafından modern ve kaliteli bir biçimde yapılması, Doğan'a ne ifade ediyor? TOKİ tek bir sosyal tesis yapmazken, CHP'li Odunpazarı Belediye'sinin kadınlarımız ve çocuklarımız için Halk Merkezi yapması, Doğan için ne ifade ediyor?”
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.