DÜNDAR ÜNLÜ, GÖREVDEN ALINACAK İDDİALARINA YANIT VERDİ

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Soner Uçak’ın sorularını yanıtladı. Ünlü, görevden alınacak iddialarına, “Şuan için Eskişehir il teşkilatında böyle bir sıkıntı yok. 2019 seçimleri ile ilgili tüm alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Kongre süreci ardından da hızlı bir şekilde 2019 seçimlerinin çalışmalarına başlayacağız” dedi.

DÜNDAR ÜNLÜ, GÖREVDEN ALINACAK İDDİALARINA YANIT VERDİ
21 Ağustos 2017 Pazartesi 14:35

AK Parti Seyitgazi İlçe Kongresi sonrası Seyyid Battal Gazi Külliyesi ve Türbesi yanındaki Seyir Terasında buluştuğumuz İl Başkanı Dündar Ünlü ile kongreler üzerine kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. 
 
AK Parti’de kongre süreci başladı. Süreç şuanda nasıl işliyor?

Tüm Türkiye’de, 19 Ağustos tarihi itibariyle kongre süreci başladı. Başlayan illerden bir tanesi de Eskişehir.  Beylikova, Mihalıççık, Seyitgazi ve İnönü ilçe kongrelerimizi tamamladık. Önümüzdeki hafta 4 ilçemizde de kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Amacına ulaşacak bir süreç yaşadığımızdan hiçbir şüphe duymuyorum. Kongreler bizi yenilenme ve yeniden yapılanma süreçlerimizdir. Oluşturulan kadrolar partiyi 2019 seçimlerine taşıyacak.
 
2019’da yapılacak seçimler öncesinde nasıl bir seçim politikası izlenecek?

Yönetimleri daha da güçlendireceğiz. Yorulan arkadaşlarımız olabilir. Taze kanlar ilave edip seçimlere hazırlanacağız. AK Parti olarak en önemi özelliğimiz insanlarla kurduğumuz temas. Bu temas için ciddi bir şekilde enerji harcamak gerekiyor. Yapılacak olan değişiklikler bu enerjiyi korumak adına olacaktır. 2019 seçimlerinde de temel hedef bütün vatandaşlarımıza ulaşmak.
 
“Yüzde 50+1 oy almamız şart”
 
16 Nisan halk oylamasıyla önemli bir başarıyı yakaladık. Artık yüzde 49,9 bile alsanız başarılı olamıyorsunuz. Netice ve zafer için mutlaka yüzde 50+1 oy almamız gerekiyor. Bunun yolu da birlik ve beraberlikten geçiyor. Kongreleri yapıp, başkan seçilip bir kenara çekilirsek, vatandaş ile irtibatımızı koparırsak, bırakın yüzde 50+1’i yüzde 30’u bile alamayız.  Bütün teşkilatımız bu süreçte seferber olmalı. Hükümetimizin ve belediyelerimizin gerçekleştirdiği icraatları vatandaşlarımıza teker teker anlatmalıyız. Milletimizin derdini dinleyip, sorunlarına çözüm bulmamız lazım.
 
“Büyükşehir Belediyesi ilçelerde sorumluluklarını yerine getirmemektedir”

2014 yılında yapılan Büyükşehir Yasası ile birlikte bütün şehir Büyükşehir yasasına tabi oldu. Bugün Büyükşehir Belediyesi ilçelere yapması gereken sorumlulukları yerine getirmemektedir. Ulaşım sorumluluğunu, altyapı sorumluluğunu yerine getirmemektedir. Biz Meclis’te çoğunlukta olmamıza rağmen, bunları defalarca dile getirdiğimiz rağmen, otobüs taleplerini gerçekleştirmemize rağmen hala ilçelerdeki ulaşım sorununu Büyükşehir Belediyesi çözmemektedir. Otobüsler alındı ve garajlarda bekliyor. Herhalde bir otobüs müzesi oluşturmak istiyorlar. Bizim otobüs müzesine ihtiyacımız yok. Büyükşehir nasıl Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde ulaşım sorumluluğunu yerine getiriyorsa, ilçelerde de bu sorumluluğu yerine getirmeli.  Bunları vatandaşa anlatmamız lazım. İlçe belediyesi yaptığı işleri anlatmamız, Büyükşehir Belediyesi’nin yapmadığı işleri teker anlatmamız gerekiyor. 
 
Sayın başkan çok sık gündeme geliyor; ‘Dündar Ünlü görevi bırakacak, görevden alınacak’ diye. Böyle bir değişiklik bekliyor musunuz?
 
Şuan için Eskişehir il teşkilatında böyle bir sıkıntı yok. Her defasında belirttiğim bir şey var. Şahsi hiçbir beklentiyi gözetmeden, partime layık olmak için vatandaşlarımıza hizmet edebilmek için bu görevi üstlendim. Bu amaç ve hedef doğrultusunda da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 2019 seçimleri ile ilgili tüm alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Kongre süreci ardından da hızlı bir şekilde 2019 seçimlerinin çalışmalarına başlayacağız. 2019’da ciddi hedeflerim var. Bu hedeflerimizi yerine getirdikten sonra görevimi sonlandırmayı arzuluyorum. 
 
Eskişehir gündeminde bazı taraftarların sabah saatlerinde gözaltına alınması olayı var. Bu konu ile ilgili bir çalışmanız olacak mı?
 
Yaşanan olaylarla ilgili olarak (Bugün) Pazartesi gününden itibaren ciddi mesai harcayacağız. Olayın ne olup olmadığına dair incelemelerde bulunacağız. Hiçbir Eskişehirspor taraftarının mağdur olmasını istemeyiz. Bu konu ile ilgili olarak gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra açıklamada bulunacağım.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.