CHP’DEN KUCAKLAŞMA ÇAĞRISI

CHP Odunpazarı Kadın Kolları tarafından düzenlenen kahvaltıda partililer bir araya geldi. Etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

CHP’DEN KUCAKLAŞMA ÇAĞRISI
18 Ocak 2017 Çarşamba 16:38

Turunç Otel’de gerçekleşen etkinliğe CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildaş ile çok sayıda kadın partili katıldı. 
Özkar: “Kırgınlıklarla uğraşacak vaktimiz yok”
CHP İl Başkanı Sinan Özkar, etkinlikte yaptığı konuşmasında hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Türkiye ekonomisinin dipte olduğunu vurgulayan Özkar, “Ülkemizde 4 gençten biri işsiz.  Böyle bir ortamda tek adamlık tartışılıyor. Aslında Türkiye gerçeğini tartışıyoruz. Bundan sonra ayrım gözetmeksizin bu mücadeleyi sürdürmeliyiz. İçimizdeki kırgınlıkla uğraşacak vaktimiz yok” dedi.
Çakırözer: “Bugün de direneceğiz yarın da”
CHP Milletvekili Utku Çakırözer ise, anayasa teklifinin Meclis’ten geçmemesi için tüm partili milletvekillerinin sabahlara kadar direndiklerini anlattı.  Direnmeye devam edeceklerini belirten Çakırözer, “Bugün de direneceğiz, yarın da direneceğiz. Sayımız belli ama sayı ile ölçülecek bir şey değil. Biraz yürek işi, biraz da vicdan işi. Ben hala Türkiye Cumhuriyeti’ni, parlamenter sistemimizi kökünden sarsacak, yok etmek isteyecek anayasa değişikliğinin meclisten geçmeyeceğine inanıyorum. Hala vicdanlı, Atatürk Cumhuriyet’ine inanan diğer partilerdeki milletvekillerinin son anda kendi vicdanlarının, eşlerinin sözünü dinleyerek evet dememesini umut ediyorum ve inanıyorum. Meclisten geçerse bu tek adam Anayasasına Türkiye Cumhuriyet’inde kadınlar dur diyecek. Bu açık gözüküyor. Bunu çok iyi anladım” diye konuştu.
Kurt’tan kucaklaşma çağrısı
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, parti içerisindeki kırgınlıklara değinerek,  “Parti içinde bundan sonra sen, ben, bizim oğlan, bizim kız kalmadı, kalmamalı. Çünkü öyle bir tehlike geliyor ki. Bizim birbirimizi yememizin hiçbir anlamı kalmadı. Parti içinde kim neyi kazanırsa kazansın. Bundan sonra Anayasa bu haliyle geçerse hiçbir anlam ifade etmez. Dolayısıyla geçmişte birbirimize karşı en ufak bir kırgınlığımız, küskünlüğümüz varsa bunların hepsini attık, atalım, bitsin. Şahsen ben bütün CHP’lileri seviyorum. Hiç kimseyle bir sorunum yok. Hiç kimseyle bir sıkıntımız olmamalı. Bu ortamda Anayasa referandumuna gideceğiz. Dolayısıyla bir kişinin oyuna bile ihtiyacımız varken, birbirimizi öteleme şansımız hiç yok. Kucaklayacağız, kucaklaşacağız” ifadelerini kullandı.
Kurt: “Yüzde 60’larda hayır çıkarmalıyız”
Kurt, “Bu anayasanın yanlışlıklarını daha önce söyledim. TBMM’de CHP’li vekiller gerçekten doyurucu açıklamalar yapıyor ama Eskişehirli milletvekilleri, Eskişehir’in farkını ortaya koyuyorlar. Bir kez daha onlara teşekkür etmeliyiz. Eskişehir’de yüzde 60’ları, 70’leri olan bir halkı çıkarmalıyız. Böylece Eskişehir’in özelliğini ortaya koymuş oluruz. Ama Türkiye’de de ‘Hayır’ın çıkması için gereken çabayı göstermeliyiz. Gerekirse Eskişehir’den giderek oralarda çalışma yapmalıyız. Eskişehir’de iki gündür süren direnme eyleminde gördüğüm kadarıyla kadınlarımız çok başarılı. Hiçbir Türk kadınının 4 eşten biri olmayı kabul edeceğini sanmıyorum. Böyle bir şey olmaz. Bu referandumdan sonra durum oraya kadar gidiyor. Halifelik gelecek diyorlar. Bunlar alışmamamız gereken şeyler. Şiddetle karşı çıkmamız gereken şeyler” dedi.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.