Çakırözer: “Derhal özgürlük istiyoruz”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Maltepe Cezaevinde tutuklu İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ziyaret etti.

Çakırözer:  “Derhal özgürlük istiyoruz”
17 Ocak 2018 Çarşamba 14:38

Ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Çakırözer, “ İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun tutuklu bulunduğu her geçen gün hukuk, demokrasi ayıbı yaşanmaktadır. Enis Berberoğlu bir an önce özgür kalmalıdır” dedi.

CHP’li Çakırözer Maltepe Cezaevinde tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti. Ziyareti sonrasında yaptığı açıklamasında Çakırözer, Enis Berberoğlu’nun sağlığının ve moralinin iyi olduğunu belirterek, “Bizleri üzen tek şey hiçbir suçu olmayan milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun haksız, hukukuz şekilde aylardır tutuklu olması. Berberoğlu, hiçbir delil olmamasına rağmen akıl dışı ve ayakları yere basmayan bir suçlamayla 25 yıl hapisle cezalandırıldı. Enis Berberoğlu seçilmiş bir milletvekilidir, 33 yıllık bir gazetecidir. Hiçbir suçu yoktur, casus değildir. Hepimizin ortak talebi Enis Berberoğlu’nun bir an önce özgür kalmasıdır” dedi.

HUKUK VE DEMOKRASİ KATLEDİLİYOR

 Berberoğlu’nun 25 yıllık mahkûmiyetinin üst mahkemece bozulmasına rağmen hala tutuklu olduğuna dikkat çeken Çakırözer, “Bozulan mahkumiyetin tutukluluğu olmadığını defalarca dile getirdik. İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun hiçbir suçu yok. Anayasal güvence altında olmasına, üst mahkemenin tutukluluk gerekçelerini ortadan kaldıran kararına rağmen seçilmiş milletvekilimiz Enis Berberoğlu 219 gündür dört duvar arasında. Anayasa Mahkemesi Milletvekilimiz Berberoğlu’nun yaptığı bireysel başvuruyu hala işleme almadı. Tüm bunlar ortadayken Enis Berberoğlu’nun tutuklu bulunduğu her gün, her an hem hukuk hem de demokrasi katledilmektedir” diye konuştu.

13 ŞUBAT’TA ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ

Adaletin en kısa zamanda yerini bulacağına inandıklarını belirten Çakırözer, “ 13 Şubat’ta ki duruşmada Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun özgür kalacağına ve Meclis’teki görevinin başına döneceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.