Akman’dan; Milli Eğitim Müdürü ve AK Parti İl Başkanı Çalışkan’a tepki

CHP İl Başkanı Rabia Akman, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla kentteki bir okula gerçekleştirdiği ziyaret ile tramvay ücretlerine yapılan artışına karşı yaptığı değerlendirmeyi eleştirdi.

Akman’dan; Milli Eğitim Müdürü ve AK Parti İl Başkanı Çalışkan’a tepki
18 Eylül 2018 Salı 14:29

“Bize de müsaade edecek mi?”

Eğitim kurumlarının siyaset yapma alanı olmadığını belirten Akman, “Birçok okulumuzun ihtiyaçları dahilinde bizlere ve belediyelere yaptıkları başvurular asfalt, temizlik, okul içi park,duvar onarımı,bank, spor malzemesi gibi temel ihtiyaçlarına CHP’li belediyelerimiz yanıt vermeyi isterken,tüm onarım hizmetlerini karşılamaya çalışırken kraldan çok kralcı Milli Eğitim İl Müdürünün, belediyelerimizi okullara sokmadığını belirtmek isterim.Bizi okullara sokmayan bu yönetim anlayışının AKP yönetimlerine kapılarını ardına kadar açması gerçekten merak konusu.AKP  siyaset alanına çocukları da dahil etmiş görünüyor. Buradan Milli Eğitim İl Müdürüne sesleniyorum; Okullara Belediye Başkanlarımızla birlikte bir ziyaret programı da ben hazırlayacağım, bakalım aynı şekilde bizlere de müsaade edecek mi” diye sordu.

“Çalışkan’ın açıklamasını anlamak insan zekası açısından mümkün değil”

Akman, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın tramvay ücretlerinde yaşanan artışa ilişkin kullandığı ‘tramvaylar mazotla mı çalışıyor’ ifadelerini anlamanın ise normal insan zekası açısından mümkün olmadığını belirtti.  

“Yaşanan ekonomik gelişmeler zammı zaruri kılmıştır”

Bu ülkede yaşayan hiç kimsenin, herhangi bir hizmete ya da ürüne zam yapılmasından hoşnut olmayacağını ifade eden Akman, “Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının doların 3 liradan 6 liraya çıkmasını gayet olağan karşılamasını bekler mi? Doğal gaza, akaryakıta zam yapılmasını olağan karşılar mı? Elektriğe son bir ayda yüzde 30 zam gelmesini ister mi? Elbette istemez. Bununla birlikte her gün kullandığı şehir içi ulaşım ücretlerine zam yapılmasını da istemez. Ben de istemem. Siz de istemezsiniz. Ancak öyle durumlar vardır ki, ülkede yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle bu zamlar yapılmak zorundadır. Yoksa bu hizmetleri sürdürebilmeniz mümkün olmaz. Ülkemizde yaşanan son gelişmeler böyle bir gerekliliği zaruri kılmıştır” dedi.

“Zihni Sinir’in projelerine taş çıkartırcasına bir açıklama yapmış…”

Zorunlu ücret düzenlemesine karşı çıkan Çalışkan’ı ucuz siyaset yapmakla suçlayan Akman, “

AKP il başkanının bu durum karşısında, görevinin getirdiği zorunluluk nedeniyle karşı bir açıklama yapmasını bir noktaya kadar normal karşılamak mümkün. Bunu, siyasetin bir gereği olarak görmek mümkün. Ancak, AKP İl Başkanının dün yaptığı açıklamayı anlamak, normal insan zekası açısından mümkün değil. AKP İl Başkanı Sayın Zihni Çalışkan, hepimizin ismini yakından bildiği Zihni Sinir’in projelerine taş çıkartırcasına bir açıklama yapmış ve ‘Tramvaylar mazotla çalışmıyor ki! Mazot fiyatlarındaki ve döviz kurlarındaki artış nedeniyle toplu ulaşıma neden zam yapıldı?’ şeklinde, ne yanıt verileceğini kimselerin bilemediği bir soru ortaya atmıştır. Ben CHP İl Başkanı olarak, AKP İl Başkanının ortaya attığı bu soruyu Eskişehir kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.