ADAYLARIMIZ İÇİN KİMSE “BU İSİM NEREDEN ÇIKTI” DİYEMİYECEK

İlçelerde kongre sürecini tamamlayan AK Parti’de İl Başkanı Dündar Ünlü, Ayşe Kaytan Uçak ve Soner Uçak’ın sorularını yanıtladı.

ADAYLARIMIZ İÇİN KİMSE “BU İSİM NEREDEN ÇIKTI” DİYEMİYECEK
26 Eylül 2017 Salı 11:39

14 ilçede kongrelerinizi tamamladınız. Nasıl geçti? Yönetimlerde herhangi bir değişiklik oldu mu?

İlçe kongrelerimizi tamamladık. Üzerimize aldığımız sorumluluk çerçevesinde ilçe kongrelerini şenlik, şölen havasında, birlik beraberlik içerisinde tamamlamaktan dolayı çok mutluyum. Çünkü bize bir sorumluluk verilmiş, bir görev verilmiş. Bu kongrelerde verilen sorumluluğun bir parçası. İlçe kongrelerin tamamını hiçbir tatsızlığa mahal vermeden geçirmenin vermiş olduğu bir mutluluk var. Üç ilçe başkanlığında değişiklik yapıldı. Bu değişiklikler Alpu, Mahmudiye ve Çifteler’de gerçekleşti. Arkadaşlar görevlerini yapmayacaklarını ifade ettiler, onlarla ilgili genel merkez ve milletvekillerimiz ile istişare ettik. Teşkilatlarımız ile istişare ettikten sonra bir mülakat yapıldı. Aday olacak arkadaşlarımız belirlendi. Onları da bitirdik. Türkiye’de de tüm illere bakıldığında ilçe kongrelerini ilk bitiren iller arasındayız. 19 Kasım itibarı ile il kongreleri süreci başlayacak. 25 Şubat tarihine kadar il kongreleri tamamlanacak. İl kongrelerine muhtemelen cumhurbaşkanı veya başbakanımız katılacak. Onların planlarına göre bir program oluşturacak.

“İYİ ADAYLAR BELİRLEMEMİZ ŞART… O SENDEN, BU BENDEN KAVGASI YAŞAMAMALIYIZ”

AK Parti, 2019 hedefine ulaşacak mı?

Kongreler bayrak yarışıdır. 2019 sürecini, yönetecek arkadaşlar görevi devraldı. 2019’da biliyorsunuz çok önemli seçimler var. Bu seçimleri almak için tüm çaba ve gayretimiz ortaya koyacağız. Hedefimiz nettir. 2019 hedefini ben göreve gelirken koymuştum. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bu süreci yönetmemiz gerekiyor. Enerjimizi içeriye değil, dışarıya aktarmamız gerektiğini söylemiştim. Bugün geldiğimiz süreçte bu hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2014’ten beri sağlanan birlik ve beraberliğin başarıyla sonuçlanmasını arzuluyorum. Ama bunun için bizim elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. İyi adaylar belirlememiz şart. O senden, bu benden kavgası yaşamamalıyız. Geçmişten ders alarak, bir mücadele gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Şunu yapsaydık, bunu yapmasaydık demeyeceğimiz bir süreç yaşamak istiyoruz. Tabiki çalışmak bizden, takdir Allah’tan

“PARTİ İÇİNDEKİ BİRLİK VE BERABERLİĞİN DIŞARDA CİDDİ KAZANIMLAR GETİRECEĞİNİN FARKINDAYIZ”

Parti içinin karışık olduğu yönünde haberler çıkıyor bu konuda neler diyeceksiniz?

Parti içi muhalefet diye bir şey söz konusu değil. Birilerin kavgası gibi bir durum yok. Bizim bir oya dahi ihtiyacımız var. Bu gözle bakıldığında hiçbir şekilde iç çekişmelere fırsat vermeyeceğiz. Parti içindeki birlik ve beraberliğin dışarda ciddi kazanımlar getireceğinin farkındayız.  Parti içinde sorun varsa bu sorunun dışarda tartışılmasını doğru bulmadığımı daha öncede belirtmiştim. Buradan kaynaklı bir sorun varsa il ve ilçe başkanları burada gelsinler burada konuşunlar. Parti içinde bir sorun varsa bu sorunun yetkililerle konuşulması iyi niyetin göstergesidir. Diğer türlü yaklaşımları çok iyi niyetli görmüyorum.

“ADAY OLACAK ARKADAŞLARI ŞUNU BİLMELİ Kİ; BU KONUNUN MUHATABI GENEL MERKEZDİR, MİLLETVEKİLLERİDİR, KAMUOYUDUR…”

İl Başkanlığı için pek çok isim zikrediliyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?

İl başkanı olmak isteyebilirler. İl başkanı olmak herkesin doğal hakkıdır. Görevi daha iyi yapacakları iddiaları olabilir. Ancak aday olacak arkadaşları şunu bilmeli; bu konunun muhatabı kimdir? Genel merkezdir, milletvekilleridir, kamuoyudur. Bu noktada o adaymış, bu adaymış gibi bir konuşma yapmam. Takdir kamuoyunundur. Benim illaki bu koltuğa yapışacağım gibi bir derdim yok. Gereken mekanizmalar çalıştırılır, kim aday olmak istiyorsa adaylığını koyar.

“SÜRECİ TEKRAR DEĞERLENDİRECEĞİZ… ONDAN SONRA TAVRIMIZI BELİRLEYECEĞİZ”

Oda seçimleri ertelendi. Seçimlere müdahil olmayacağınızı söylediniz, şimdi de aynı noktada mısınız?

Biz kimseyi desteklemeyecektik. Genel Başkan Yardımcımız zaten bu konu ile ilgili açıklama yapmıştı. Ancak şimdi önümüzde uzun bir süreç var. Şimdi bu süreci tekrar değerlendireceğiz. Ondan sonra tavrımızı belirleyeceğiz. Uzun bir süre olduğu için şimdi konuşmanın bir anlamı yok.

“BU ŞEHRİN ESKİŞEHİRSPOR ETRAFINDA BİRLEŞMESİ GEREKİYOR”

Eskişehirspor’a destek konusu gündemde. Gözler partinizin, dolayısıyla sizin üzerinizde…

Eskişehirspor’a destek olduk. Geçtiğimiz yıl olduk, bundan sonrada destek olmaya devam edeceğiz. Eskişehirspor’un ciddi borçları var. Kolay bir süreç değil. Küçük paralar ile sürdürülecek süreç de değil. Genel Başkan Yardımcımız bunun ile ilgili gerekli çalışmaları sürdürüyor. Ama bu sadece iktidar partisinin katkısı ile olacak iş değil. Bu şehrin Eskişehirspor etrafında birleşmesi gerekiyor. Bu noktada belediyelere ciddi görevler düşüyor. Bu şehrin takımın yaşaması için herkes elini taşın altına koymalı ama kimse siyasi bir rant beklememeli.

“VATANDAŞIN DERDİ İLE DERTLENMEK GEREKİYOR”

Sahalara indiniz, ziyaretler nasıl gidiyor?

Mahalle ziyaretlerine başladım. Fevzi Çakmak ile başladık. Çevreden, merkeze doğru ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Mahallelerde, belediyeler ile ilgili şikayetler var. Oralara gidip de, belediyeler ile ilgili sıkıntılara çözüm üretememek beni sıkıntıya sokuyor. Ancak hükümet ile ilgili sorunlara hemen müdahale ediyoruz. Vatandaşın derdi ile dertlenmek gerekiyor. Vatandaşlarla bu noktada sıkı bir bağ kurduk. Onlar sorunların dinlenmesi ve çözülmesi noktasında bizleri bu göreve getirdiler. Biz de bu görevi layığıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.

“BELEDİYE BAŞKANLARI ADAYLARIMIZ AÇIKLANINCA “BU ADAYLAR NEREDEN ÇIKTI” DİYE KİMSE YORUM YAPAMAYACAK”

Belediye başkanlığı ile ilgili bir hedefiniz var mı?

Ben bu çalışmaları kendi hedeflerim adına yapmıyorum. Partinin sahada olması ve insanların sorunlarını dinlemesi için bu ziyaretleri yapıyorum. Benim herhangi bir beklenti ile bu görevi yapmadığımı defalarca söylemiştim. Ben parti il başkanı olarak insanlara temas etmem lazım. Seçimden seçime vatandaşın yanına giden bir parti değildik. Bu yüzden bu ziyaretleri şahsi hedeflere yormak anlamsız. Herkes belediye başkanlığına aday olabilir. Ben sadece şu konuda garanti verebilirim. Belediye başkanları adaylarımız açıklanınca “bu adaylar nereden çıktı” diye kimse yorum yapamayacak.

“OTOBÜSLER ALINIYOR, KOLEKSİYON YAPILIYOR”

Son belediye meclisinde otobüs alımlarına destek vermediniz ve bu konu çok yazıldı çizildi…

Otobüsler alınıyor koleksiyon yapılıyor. Alınan otobüsler şehir veya ilçe trafiğine çıksın görelim, ondan sonra diğer otobüs alımları için onay veririz. Yoksa otobüs koleksiyonu yapmak için destek vermenin bir anlamı yok.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.