Acar, o fotoğrafla ilgili eleştirilere yanıt verdi

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, ES TV’de gazeteci Ali Baş ve Arif Anbar’ın sorularını yanıtladı.

Acar, o fotoğrafla ilgili eleştirilere yanıt verdi
27 Ağustos 2019 Salı 23:13

Acar programda,  geçtiğimiz hafta Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyaretin detaylarını paylaştı.

Acar,  “AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı olarak belediyenin yapmış olduğu ve yapacağı işlerle ilgili katkımızın ne olabileceği, bununla ilgili istişarelerin yapılması gerektiği ve destek sunabileceğimiz noktalarda görüş alışverişinde bulunduk. Verimli bir toplantı oldu. Bizim iktidar partisi olarak her gelene kapımız da, gönlümüz de sonuna kadar açık. Bize yakışır şekilde kendisini ağırladık. Yaşanan bazı sorunlarla ve gündemde olan konularla ilgili görüştük, niyetimizi söyledik.  Bazı projeler noktasında destek verilmesi gerektiğini, burada sadece muhalefet yapmak adına bir şey yapmanın doğru olmadığını, istişare ederek projelerin hizmete geçmesinin uygun olacağını söyledik” dedi.

“Ya bu insanlar düşman mı birbirine”

Acar, AK Parti Odunpazarı İlçe Yöneticisi Semra Aköz’ün ziyaret sırasında çekilen toplu fotoğraftan sadece kendisi ile Kurt’un olduğu kısmı sosyal medya hesabından paylaşması ve sonrasında AK Partililer tarafından yapılan eleştirilerle ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Yaşanan tablo aslında bizim partimizin içerisinde herkesin gördüğü, önümüzde cereyan eden bir olay. Burada bakılması gereken nokta şu; Biz ilçe başkanı olarak, Kazım Bey’de belediye başkanı olarak  Odunpazarı Bölgesi’nde neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduk.  Uzunca bir süre… Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızdan bazıları da vardı. Aslında tablonun görülmesi gereken noktası bu. Burada kimin kime gittiği, kimin kimin fotoğrafını  çektiği konusu bence çok önemli bir şey değil.  Burada bakılması gereken nokta gerçek anlamda, samimi anlamda Odunpazarı’na hizmet edecek kişilerin bir araya gelmiş olması ve bu istişarelerin yapılıyor olması.  Ne yazık ki bazı kişiler tarafından tablonun başka tarafı görüldü. Bu bir nezaket hatırasıdır.  İnsanlar olayın ayrıntısını bilmediği için maalesef farklı yerlere çekme gereği duyuyorlar. Bu da doğru bir şey değil. Semra Hanım’ın eşi de Kazım Bey ile aynı köyden olması hasebiyle bir hatıra olarak, ‘AK Parti çatısı altında sizi görmek güzel bir şey’ diye düşünerek bunu yapmış. Normal bir şey. Çok böyle dikkat çekip, ‘aman nasıl olabilir’ denilecek bir şey. Ya bu insanlar düşman mı birbirine. Düşman mı olmamız lazım.  

“Altında bir bit yeniği aramak doğru bir şey değil”

İtiraz eden kimselerin aslında önce AK Partili kimliğini sorgulamak gerekiyor. Biz her anlamda samimi olduğumuzu, insanlara kapımızın ve gönlümüzün açık olduğunu söylediğimiz bir ortamda sadece bizim kendi parti binamızın içerisindeki bir fotoğrafın bu kadar gündeme gelip de eleştiriliye bırakılması doğru değil.  Ben hukukçuyum. Bizim önümüze bazı dosyalar gelir, inceleriz. Adam kendine göre haklı olabilir ama hukuka göre haklı olmayabilir. Fiili haklılık her zaman hukuki haklılığı sağlamıyor.  Dolayısıyla ‘bu işin ayrıntısı nedir başkanım, böyle bir durum var, bilginiz var mı’ deseler, bizimle konuşma gereği duysalar aslında öğrenecekler. Biz iktidar partisiyiz. Herkese açık olmalıyız,  istişare etmeye, değerlendirmeye… Bugüne kadar bir belediye başkanı AK Parti’ye gelmemişse ve biz getirebildiysek, bazı meseleleri oturup konuşabildiysek bence bu bir aşamadır. Bu yönüyle değerlendirilmesi gerekir. Böyle bir şey de kasıt aranmaması lazım. İçeriğinin araştırılması lazım. Altında bir bit yeniği aramak doğru bir şey değil.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
agani - 5 yıl önce
Saçma sapan bir açıklama daha dün partinin kapısından içeri girmiş olayları eleştirenlerin partililiklerini sorgulayacakmış hadi ordan