Çarpıntıya dikkat

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Görenek, bazı kalp çarpıntılarının felce neden olduğunu ifade etti

Çarpıntıya dikkat
21 Mart 2017 Salı 12:29

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Görenek, bazı kalp çarpıntılarının felce neden olduğunu ifade etti.
Washington'da yapılan Amerikan Kardiyoloji Koleji Kongresi'ne davet edilen Görenek, burada yaptığı konuşmada, "Özellikle kalbin kulakçıklarının seyirmesi şeklinde olan ‘atriyalfibrilasyon’ denen hastalık önlem alınmazsa maalesef beyine pıhtı atılması ve kalıcı felçle sonlanabiliyor. Onun için bu hastalarda pıhtı önler ilaçların doktor kontrolünde kullanılması hayati önem arz ediyor” dedi.
Amerikan Kardiyoloji Koleji Kalp Çarpıntıları Liderlik Konseyi üyesi de olan Prof. Görenek, hastaların çarpıntı şikayetlerini önemsemelerinin ve bu tür yakınması olanların mutlaka bir kardiyoji uzmanına başvurmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.