MHP İl Başkanı Candemir: Her şey de AK Parti gibi düşünsek iki ayrı partinin bir anlamı olmaz…

MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Soner Uçak’ın yerel seçime yönelik sorularına yanıt verdi.

MHP İl Başkanı Candemir: Her şey de AK Parti gibi düşünsek iki ayrı partinin bir anlamı olmaz…
27 Eylül 2018 Perşembe 13:28

Yerel seçim gündemi ısınmaya başlıyor bu noktada partinizin yerel seçim hazırlıklarından bahseder misiniz?

Milliyetçi Hareket Partisi bir dava partisidir. Bu davada yorulan ve kendilerini yeterli görmeyen arkadaşlarımız görevden azlini isterler. 24 Haziran seçimleri teşkilatımızı yordu. Yerel seçimler öncesinde bazı değişiklikler yaptık. Şimdiye kadar görevi icra eden arkadaşlarımız kardeşlik çerçevesinde görevlerini diğer arkadaşlarımıza devrediyor. Önümüzdeki günlerde de birkaç teşkilatımızda bu değişiklikler yapılacak. Hizmet etmek noktasında bu değişiklikleri yapıyoruz

Yerel seçimler denilince partiler arasındaki ittifak birinci gündem maddesi. AK Parti ve MHP arasında ittifakta yeni bir gelişme var mı?

15 Temmuz sonrasında Türkiye’de taşlar yerinden oynadı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin öncelikleri zaten belli. Türkiye’nin yeniden o günlere dönmemesi Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin tekrar tartışılır hale gelmemesi için genel başkanımız bir açıklamada bulundu. Genel Merkez düzeyinde prensip mutabakatı sağlandı. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bey ile Cumhurbaşkanımız görüşüp nihai kararı verecekler. Biz de bu karar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Değerlendirme Sayın Genel Başkanımıza aittir nasıl bir tercihte bulunursa biz ona göre hareket edeceğiz

Eskişehir MHP tabanı bu duruma nasıl yaklaşacak?

Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinin ortak bir özelliği vardır. Ülkücüler liderlerinin sözünü yere düşürmezler. 15 Temmuz süreci sonrasında AK Parti tabanıyla zaten bir ayrılığımız yoktu. Şuanda oldukça sıcak bir temas var. Bu durumu ülke ve Eskişehir’in yararına görüyoruz. Tabanda her hangi bir rahatsızlığı yok.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin uzun süren bir Belediye hasretliği var. Bu seçimde “bazı ilçelere biz aday çıkaralım” diye bir talebiniz olacak mı?

Biz yerel seçim çalışmalarımıza 2 yıl önceden başladık. Özellikle taşrada belediye başkan adaylarımız bile hazır. Ancak Genel Merkezimizin alacağı karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Ama parti olarak girersek, taşrada beş belediye, merkezde de bir ilçeyi almak için çalışmalarımızı tamamlamıştık zaten. Tayyip Bey yurt dışı ziyareti sonrasında Genel Başkanımız bir görüşme yapacak. Bu görüşmeden sonra, bu konu ile ilgili ayrıntılı bir şekilde oturup konuşulur.  Milliyetçi Hareket Partisi’nin il ve ilçe yönetimi olarak Genel Merkezin talimatları doğrultusunda hareket ederiz.

Yerel yönetim anlayışında ittifak arasında anlaşamama gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Biz ülkücüyüz. Biz doğru bulduğumuz şeylerin arkasında dururuz. Milletin menfaatine olmayacak şeylerin arkasında durmayız. Örneğin termik santral konusunda AK Parti gibi düşünmüyoruz. Ama bu ayrılığın ittifakı bozacağını kanaatinde değilim. Zaten her şey de AK Parti gibi düşünsek iki ayrı partinin bir anlamı olmaz. Biz AK Parti’ye dış politika ve terörle mücadele konusunda destek veriyoruz. Bunun dışında yanlış gördüğümüz konularda muhalefetimizi yine yaparız. 100’de yüz dünya görüşleri uyuşan bir parti değiliz. Önemli olan o farklılıkların doğru olanını bulmak. Öncelikleri belli olan bir hareketiz.

Daha önce bir demecinizde ittifakta yer almayacağız demiştiniz.

Biz o dönem Genel Merkez ile görüştüğümüzde herhangi bir ittifak söz konusu değil denmişti. Bizde o doğrultuda hareket ettik. Ancak siyaset çok hızlı değişiyor. Bu nedenle Genel Merkezimizin söyledikleri doğrultusunda hareket edeceğiz.

Kadir Bıyık’ın milletvekili olamaması çok konuşuldu. Bu konuda neler diyeceksiniz.

Demek ki yeteri kadar çalışamamışız. Kadir bey bizim kendi evladımız. Ülkü ocaklarından yetişmiş bir değerimizdir. Gençtir, mutlaka hak ettiği yere gelecektir. Bizim hedefimiz Eskişehir’de iki vekil çıkarmaktı. Ancak 1 Kasım seçimleri sonrasında parti içi muhalefet adı ile başlayan Milliyetçi Hareket Partisi’ni yok etme operasyonu çok enerjimizi aldı.

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde MHP oylarına bir etkisi olur mu?

İYİ Parti, 24 Haziran seçimlerinde oy oranımızı olumsuz yönde mutlaka etkiledi. Rüzgara kapılıp giden arkadaşlarımız oldu. Ama seçim sonrasında yeniden bize doğru gelmeye başladılar. Yerel seçimlerde bu geri dönüşü göreceğiz. Yerel seçimlerde İYİ Parti’ye gitmiş olan arkadaşlarımızın çok büyük bir bölümü geri gelecektir. Bu noktada bir sıkıntımız yok.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.