Kültür Müze Kafe'ye Nuri Alço'lu açılış

Odunpazarı Belediyesi, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) bulunan Kültür&Müze Kafe’nin açılışını gerçekleştirdi. Türk Sinemasının unutulmaz isimlerinden Nuri Alço’nun katıldığı açılış, renkli görüntülere sahne oldu.

Kültür Müze Kafe'ye Nuri Alço'lu açılış
08 Şubat 2018 Perşembe 13:52

Pişmiş toprak düdükler, yüzlerce gazoz şişelerinden oluşan gazoz koleksiyonu, çizgi romanlar, eski dergi ve foto romanların yer aldığı Kültür&Müze Kafe’nin açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt,  Sinema Sanatçısı Nuri Alço ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.

ODUNPAZARI BELEDİYESİ, KÜLTÜR, SANAT VE EDEBİYAT İLE İLGİ CİDDİ ÇALIŞMALAR İÇERİSİNDE”

Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehir’de insanları mutlu etmek için çalıştıklarını söyledi. Açılışa katıldığı için Nuri Alço’ya teşekkür eden Başkan Kurt, “Yoğun işlerine rağmen, bugün bizi kırmadı ve açılışımıza geldi. Farklı bir kültür yaratmamız lazım. Eskişehir gerçekten demokratik bir ortamda, mutlu insanlarla yaşamalı. Mutlu insanlarla dolmalı. Bu nedenle de yaptığımız işleri daha çok insanın beynine hitap eden işlerle karşılaştırıyoruz. Müzeler, kütüphaneler, sanat merkezleri belli bir standardın üstünde olgunlaşmış, insanlara hitap eden yerler. Eskişehir bu konuda çok doygun. Hangi işi yaparsanız yetişmiyor. Odunpazarı Belediyesi, kültür, sanat ve edebiyat ile ilgi ciddi çalışmalar içerisinde. Bugün açmakta olduğumuz Kafe Müze, hem nostaljik bazı şeyleri hem



 

de insanlarımız otururken de bir takım şeyleri düşüne bilsinler diye hazırlanmış bir yer. Her olay bir kültür. Gazoz da bir kültür, düdük de bir kültür, çizgi romanlar da bir kültür. Bunların

tamamı bizim gençliğimizin, çocukluğumuzun ürünleri. Ciddi bir koleksiyon yakaladık ve onu Odunpazarı Halkı ile paylaşmak istedik. Biraz sonra göreceğiniz gazozlar ve düdükler, hepinizin geçmişten hatırladığı şeyler olacak. Bunu burada kültür çalışmalarına geldiğiniz zaman, tiyatro, konser izlemeye geldiğiniz zaman oturup, küçük bir anımsamayla geçmişe doğru bakabilirsiniz.

İKRAMLAR ODUNPAZARI KADIN KOOPERATİFİNDEN

Bugün burada bir ilki daha yaşıyoruz. Biraz sonra size sunacağımız yiyecek ve içecekler Odunpazarı’nda oluşturduğumuz Kadın Kooperatifimizin kanalıyla yapılıyor. Bundan sonra Odunpazarı Belediyesi olarak yaptığımız bütün etkinliklerde sizlere sunacağımız ikramları Kadın Kooperatifimizden alacağız. Sizlere de tavsiye ediyoruz. İlk ürünleri görün, bundan sonra günlerinizde, nişanlarınızda, düğünlerinizde Kadın Kooperatifimizin gönderdiklerini alın.  Taze, günlük ve sağlıklı olacağına eminim” dedi.

“BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ONUR”

Açılışta konuşma yapan bir diğer isim de Türk Sinemasının unutulmaz ismi Nuri Alço oldu. Eskişehir’de olmaktan duyduğu mutluluğu anlatan Alço, “Çok duygulu anlar yaşıyorum. Burada ortaokuldan, liseden arkadaşlarımı görüyorum, çok mutlu oldum gerçekten. Eskişehir gerçekten bir cennet şehri oldu. Bugün yalnız Türkiye’de değil, Dünya’da bile küçük Venedik olarak diye anlıyor. Ben Kazım Başkanımızı kutluyorum. Böyle şanslı bir şehirde çok güzel projeler üretiyor ve ödüller alan projeler üretiyor. Kendisini kutluyorum. Sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu güne kadar benim evimin köşelerinde 250’nin üzerinde onur ödülü var, ama burada kendi şehrimde Kazım Başkanımızın açmış olduğu gazoz müzesinin olması, benim için çok büyük bir onur” diye konuştu.    


 

Açılış konuşmalarının ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Nuri Alço’ya röpteşambır hediye etti. Başkan Kurt’un hediye ettiği röpteşambırı giyinen Alço Başkan Kurt’a teşekkür etti. Başkan Kurt ve Alço daha sonra Kültür&Müze Kafe’nin açılışını gerçekleştirdi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.