“YAPAMAYACAĞIMIZ İŞİN SÖZÜNÜ VERMEYİZ”

Bakan Nabi Avcı, CHP Milletvekili Çakırözer’in Meclis Genel Kurulu’na getirdiği Eskişehir’e üçüncü kurulmasıyla ilgili kanun teklifinin ret edilmesiyle ilgili ‘çocukça bir hareket’yorumunda bulundu.

“YAPAMAYACAĞIMIZ İŞİN SÖZÜNÜ VERMEYİZ”
16 Mart 2017 Perşembe 13:07

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yarın kentte gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti önce basın mensupları ile bir araya geldi. Avcı’ya AK Partili Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile İl Başkanı Dündar Ünlü de eşlik etti. Avcı, gazetecilerin gündemle ilişkin sorularına yanıt verdi.
Bakan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in, Eskişehir’e “Ekonomi ve Yüksek Teknoloji Üniversitesi” kurulması yönündeki kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülerek, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinin oyları ile reddedilmesiyle ilgili, şunları söyledi:  “ Biz özellikle Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızın ve belediyelerin bugüne kadar Eskişehir’de yaptığımız işlere sahip çıkma gayretlerini biliyoruz, ona alıştık. Şimdi artık, henüz yapmadığımız ve yapacağımız işlere de sahip çıkma moduna, evresine geçtiklerini görüyoruz. Aslında Meclis’te bugün bazı gazetelerde ‘üçüncü üniversite ret edildi’ gibi manşetler var.Ret edilen üçüncü üniversite değil. Ret edilen üçüncü üniversite üzerinden şov yapma ve gündem oluşturma girişimi. Utku Çakırözer, benim mektepten kardeşim üzmek istemem. Ama çocukça bir girişim. Biz üniversite şeyini hazırlamışız, Milli Eğitim Kültür Gençlik spor Komisyonu’na kadar getirmişiz. Mevcut YÖK Kanuna göre uluslararası üniversite kurmak da sıkıntı var. Uluslararası nitelikte. Uluslararası anlaşma ile kurulan üniversiteler Türk yasalarına tabi olmayabiliyor. Onun için dendi ki ‘YÖK Yasası’ndaki düzenlemelere paralel olarak bunları tekrar gündeme alalım, o zaman yapalım.’ Milli Eğitim Bakanımız o zaman gündemden aldı. Gündemimizde zaten. Sanki bunlar hiç olmamış gibi, sanki bunlar konuşulmamış gibi tam böyle referandumdan önce ‘buradan nasıl bir ofsayttan da olsa nasıl bir gol atarız.’ Yakışıklı değil. Biz baştan beri şunu söylüyoruz.  AK Parti yapamayacağı işin sözünü vermez. Sözünü verdiyse de yapar. Üçüncü üniversite de öyledir.”
Üniversiteyi kuracağız
Utku Çakırözer’in Meclis’e getirdiği Eskişehir’e ‘Ekonomi ve Yüksek Teknoloji Üniversitesi’kurulması yönündeki kanun teklifinde de bir yanlışlık olduğunu anlatan Bakan Avcı, “Bizim söylediğimiz, Yüksek Teknoloji Üniversitesi.  Butik ve lisans üstü eğitime yönelik bir üniversite. Utku Bey tarafından getirilen kanun teklifinde  ekonomi ve teknoloji üniversitesi. Eskişehir’de ekonomi alanında zaten iki tane çok gelişmiş üniversite var. Oradan sakat. Bu bir referandum öncesi nasıl gündem oluştururum. Bugün gündem oluşturdu. Bu kadarı Utku’ya yetiyordur herhalde.  Maksadına ulaştı. Biz şimdi işimize bakalım. Üniversiteyi kuracağız. O bizim işimiz. Onu yapacağız" dedi. 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İncitatus - 7 yıl önce
Şov demek abesle iştigal. Asıl şovu yapanlar Hakkari'ye hocasız üniversite yapan popülis kasaba politikacılarıdır...