Torun maaşında süre uzadı

Mart ayıyla birlikte başlayacak olan çalışan kızları ya da gelinlerinin çocuklarına bakan babaanneler için getirilen destek projesi (torun maaşı), yoğun talep nedeniyle 20 Şubat’a kadar uzatıldı.

Torun maaşında süre uzadı
18 Şubat 2017 Cumartesi 11:10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önceki gün, 6 bin 500 aileyle başlaması öngörülen projeye, 65 bin başvuru yapıldığını söylemişti. Başvuruların sonlandırılmasından sonra da, “Annenin aylık gelirinin 2 asgari ücretin altında olması, 1 yıl geriye dönük sigortalı olması, anneanne veya babaannenin sağlıklı olması, bebeğin normal doğumla doğmuş olması” gibi kriterlere bakılarak, elemeler yapılacak. Değerlendirmelerin ardından da 1 yaşından küçük torununa bakan ve gerekli kriterleri sağlayan büyükannelere aylık 425 TL ödenecek. Proje, şirketlerin sponsorluğuna da açık bulunuyor. Bakanlığın koordinasyo-nunda yürüyen proje için gerekli kaynağın yarısını TİSK, TOBB, İSO, Türk-İş gibi ekonomi dünyası örgütleri ve işçi sendikaları karşılıyor. Kalan yarısı da İşsizlik Sigortası Fonu’ndan alınıyor. Eğer iş dünyasından yeni sponsorlar çıkarsa, projeden yararlanacaklara 3 bin 500 ailenin eklenmesi planlanıyor. Ancak bu rakamın üstüne çıkılmayacak. Çünkü pilot uygulamanın sonuçlarının, yüksek rakamlarla yapılacak uygulamalarda sağlıklı değerlendirilemeyeceği belirtiliyor. Pilot uygulama 1 yıl sürecek, 6 ay sonra ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile sonuçlar değerlendirilmeye başlanacak. Eğer sonuçlardan kadın istihdamına olumlu etki yapıldığı belirlenirse; proje kalıcı hale gelecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.