OHAL'de işçi ölümünde büyük artış

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, OHAL döneminde iş güvenliğiyle ilgili kanunların fiilen askıya alındığını ve işçi ölümlerinde büyük artış yaşandığını açıkladı. 7 aylık dönemde en az 1.180 işçi hayatını kaybetti.

OHAL'de işçi ölümünde büyük artış
27 Şubat 2017 Pazartesi 17:15

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), olağanüstü hal (OHAL) ilanından sonra iş kazalarında büyük artış yaşandığını, 7 ayda, 1.180 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. İSİG raporunda, yedi aylık OHAL dönemindeki ölümlerin bir yıl önce aynı döneme ait ölümlere göre yüzde 14 arttığına dikkat çekildi.
İş güvenliği yasaları fiilen kaldırıldı
İSİG, OHAL’in 7’nci Ayında iş kazaları raporunu açıkladı. OHAL’in sermayeye önemli düzeyde teşvikler sağladığına değinilen raporda, OHAL sonrası iş kazalarında büyük artış meydana geldiğine işaret edildi.Rapora göre, OHAL’le geçen yedi ayda, bir evvelki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında iş kazalarında yüzde 14’lük bir artış görüldü.
En çok ölüm Ağustos ayında 
Raporda OHAL’le geçen 7 aydaki işçi ölümlerinin aylara göre dağılımı şöyle sıralandı
– Temmuz ayının son on gününde en az 63 işçi,
– Ağustos ayında en az 206 işçi,
– Eylül ayında en az 150 işçi,
– Ekim ayında en az 169 işçi,
– Kasım ayında en az 196 işçi,
– Aralık ayında en az 141 işçi,
– Ocak ayında en az 161 işçi,
– Şubat ayının ilk yirmi gününde ise en az 94 işçi
 Ölüm Nedenleri
Raporda iş kazalarının nedenlerine  ilişkin şu bilgiler yer verildi: “Trafik/servis kazaları, ezilme/göçükler ve yüksekten düşme,aşırı-yoğun-fazla çalışmaya bağlı olası ani ölümler ise (kalp krizi, beyin kanaması vb.) artık kalıcılaşmış ve yüzde 10 gibi yüksek bir oran teşkil ediyor. İntiharlar ise yüzde 5 gibi bir oranla yer alıyor.” (Duvar)
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.