ESKİŞEHİR’DEN CHP, HDP, SP SEÇMENİNE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 436 milyon liralık 49 yatırımın açılış törenine katılmak ve halka hitap etmek üzere Eskişehir’e geldi.

ESKİŞEHİR’DEN CHP, HDP, SP SEÇMENİNE SESLENDİ
17 Mart 2017 Cuma 17:20

Valilik Meydanı’nda Eskişehirlilere seslenen Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
Biz milletimize aşık olduk. Kırk yıldır ona hizmet ediyoruz. Hamdolsun, milletimizde bize teveccüh etti. Belediye başkanlığı, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ile bizi kendine hizmetkâr kıldı. Zira biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizi ne zaman siyaseten gömmeye çalışsalar milletimiz bizi ayağa kaldırdı. Hatta 15 Temmuz olduğu gibi canımıza kast etmeye çalışıldığında bu millet kendisini bize siper etti. 15 Temmuz destanını bu millet yazdı, ben bu milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Rab sana ham dolsun beni bu millete hizmet etmekle görevlendirdin.
 
16 Nisan, 15 Temmuz’un bir intikamı olacak
Ve şimdi el ele omuz omuza bir yere yürüyoruz. Nereye 16 Nisan’a. 16 Nisan’da, 15 Temmuz’un hesabını sormaya var mıyız? 16 Nisan, 15 Temmuz’un bir intikamı olacaktır. Zira 15 Temmuz’da bu milletin evladına bomba yağdıran kimdi? Fetöcüler. Kimdi? PKK. Şimdi bunlar ne diyor? Kandil’den haber gönderiyor. Kandil ne diyor? 16 Nisan’da oyumuz ‘hayır.’ Pensilvan’ya ne diyor? Hayır. Ana muhalefet ne diyor? Hayır. Bakın kimler bir araya geldi görüyor musunuz? Bunların yok bir birinden farkı.
 
CHP, HDP, SP seçmenine seslendi
Bende diyorum ki AK Parti’ye gönül veren kardeşlerim ‘evet’ diyorlar. MHP’ye gönül veren kardeşlerim ‘evet’ diyor. BBP’ye gönül veren kardeşlerim ‘evet’ diyor. Fakat CHP’ye, HDP’ye gönül veren Saadet Partisi’ne gönül veren kardeşlerimi de sesleniyorum. Gelin kardeş olalım. Hep birlikte Türkiye olalım. Buna hazır mıyız? Öyleyse durmak yok. Bugüne kadar ne yaptıysak, milletimizi daha huzurlu ve geleceğinden emin hale getirmek için yaptık. Kardeşlerim; eğitimde, sağlıkta, adalette toplu konutta, ulaşımda sosyal yardımlaşmalarda ve diğer tüm alanlarda ülkemize çağ atlattık.
 
Eline yüzüne dursun
Çıkmış ana muhalefetin başındaki zat  “huzur” yok diyor, “mutluluk” yok diyor, “refah” yok diyor. Yazıklar olsun! Eline yüzüne dursun! Sen Sosyal Sigortaların başındayken vatandaşım hastanelerin halini biliyor. Tedavi olamıyorduk, ilaçlarımız alamıyorduk, o zaman genel müdür sendin. Kasım’da 2100’ü aşkın yatak sayısıyla Eskişehir Şehir Hastanesi hizmetinize giriyor. Biz buyuz. Ey Kılıçdaroğlu! Senin daha çok bu yolları tepmen, dolaşman, gezmen gerekiyor. Sende hizmet aşkı yok. Senin dikili ağacın var mı ya! Biz yaptıklarımızı milletimiz için yaptık. Şimdi de ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturmak için çalışıyoruz.
 
Eskişehir, büyük Türkiye için evet diyor mu?
 16 Nisan’dan sonra inşallah Cumhurbaşkanlığı sitemine geçiyoruz. Kardeşlerim biz faniyiz her an ölebilir miyiz? Ölürüz. Ama Türkiye getirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı hedefi ile 2023 hedeflerine ulaşacak. 16 Nisan’da işte bu yeni sitemi onaylıyoruz. Eskişehir, büyük Türkiye için evet diyor mu?
 
Onlar Türkiye’nin ekonomisinden rahatsız
Avrupa devletlerin tüm demokrat ve özgürlükleri işi ucu kendilerine dokununcaya kadar olduklarını gördük mü? Girelim dediğimiz Avrupa Birliği var ya Avrupa Birliği adalet divanı karar alıyor, ne diyor? Başörtüsünü yasaklıyor. Bıktık ya bıktık! Hani din özgürlüğü vardı. Sıkıysa KİPA’yı da yasaklasana. Yasaklayabilir mi? Bunlar çok yüzlü çok. Kendileri dışlında herkese kriter dayatan bunlar değil mi? Uluslararası hukuku çiğneyen bunlar. Bunlar var ya bunlar hiçbir sözlerine güvenilmez. Onların rahatsızlığı şahsımdan yada hükümetten değildir. Türkiye’nin ekonomisi ile demokrasisi ile kendilerine muhtaç olmayan bir hale gelmesinden rahatsızlar.
 
Üç değil 5 çocuk yapın
Biz ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesin üzerine çıkaracağız. Buradan Avrupa’daki kardeşlerime sesleniyoruz. Artık çalıştığınız yerler sizin vatanınızdır. Daha çok iş yeri açın. 3 değil 5 çocuk yapın. Çünkü Avrupa’nın geleceği sizlersiniz. Eskişehir 16 Nisan’da Avrupalı faşist siyasilere hadlerini bildirmeye hazır mı? Eskişehir, 16 Nisan’da Avrupa’da yaşayan 6 milyon vatandaşına destek olmaya hazır mı?
 
16 Nisan’a kadar kapı kapı dolaşmaya var mısınız?
Buradan birileri de oraya gitmiş. Baro başkanı göye hukukçu. Sen nasıl hukukçusun? Sen nasıl baro başkanısın? Bir baro başkanı kalkıp Avrupa’da böyle bir çalışmaya katılabilir. Hukuk tanımayan kişiler ile nasıl bir arada olursun sen! Bu ülkede nasıl bir hukukçu kılığıyla dolaşacaksın! Kardeşlerim, işte bunların hadlerini bildirmek için 16 Nisan’a kadar kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Durmak yok.
 
Anayasa değişikliğini karalamaya çalışıyorlar
Ana muhalefetin başındaki zat ve avaresi terör örgütleri bir olmuşlar anayasa değişikliğini karalamaya çalışıyorlar. Bunlar Avrupa ne yapıyorsa onlar da onu yapıyor. Kılavuzu Avrupa’daki faşistler olanların yapacağı tek şey 1940’ların CHP’sidir. Türkiye 16 Nisan’dan sonra cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri 5 yılda bir yapacağı için 7-8 seçim kaybedip koltukta oturmaya müsaade etmeyecek. Sistem yeni isimlerin çıkmasına imkân sağlayacak. 16 Nisan halk oylamasının en önemli faydalarından biri işte bu yenilenme olacak.
 
 
Ey Kılıçdaroğlu anladın mı?
Birileri çıkıp anayasa değişikliğini mecrasından saptırmaya çalışıyor. Yanlışlıkla da olsa doğruyu söylemiş. Saat gibi bir kere doğruyu söyleme durumu var. Bizde böyle olmasın diye cumhurbaşkanlığı ile başbakanlığı ile birleştiriyoruz. Yapılan işin özü başbakanlık yok. Ey Kılıçdaroğlu anladın mı? Bundan sonra başkan var yeterli sayıda da başkan yardımcısı var. Bu bir olabilir, iki olabilir, üç olabilir. Bunu kim tayin eder Cumhurbaşkanı. Çok partili hayata geçtiğimizden beri yaşadıklarımıza bir bakın. Herkes bunun sebebini anlar. Yaşanan krizler yüzünden çok büyük bedeller ödedik. Bu iki başlı yapı yeri geldi darbelere gerekçe oldu. Yeri geldi krizlere yol açtı. Kardeşlerim bakını sayın Sezer merhum Ecevit’in yüzüne anayasa kitapçığını fırlattı. Ertesi gün ekonomi alt üst oldu. Bu sistem alternatifsiz değildir. İşte dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi ortada. Bedel ödeme zorunda bırakan bir sistemde neden ısrar edelim.
 
Yargıdaki çift başlılık ortadan kalkıyor
Cumhurbaşkanlığı ile başbakanlığı birleştirirken, meclisi devre dışı mı bırakıyoruz? Aksine görevini tam anlamıyla yerine getirmesini sağlıyoruz. Kanun teklif etme yetkisi Cumhurbaşkanın değil tamamen meclisin. Bütçe dışında cumhurbaşkanı hiçbir teklifte bulunamaz. Meclisi cumhurbaşkanlığına karşı güçlü yetkilerle donatıyoruz. Cumhurbaşkanın yasamayı devre dışı bırakma ihtimali kesinlikle yoktur. Askeri mahkemeler kapatılıyor. Yargıdaki çift başlılık ortadan kalkıyor. Bağımsızlığın yanına bir de tarafsızlık ilkesi geliyor. HSK yapısı değişiyor. Hakimler Savcılar Kurulunun 4 üyesini cumhurbaşkanı atıyor. Bu sistemin ülke çıkarlarına aykırı hiçbir özelliği yok. Yürütme güçlü olacak, yasama güçlü olacak, yargı güçlü olacak.
 
Eskişehir 16 Nisan’da istikrara evet diyor mu?
Eskişehir; 16 Nisan’da cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemine evet diyor mu? Eskişehir 16 Nisan’da istikrara evet diyor mu? Eskişehir’e kazandırılan eserleri biliyorsunuz. En çok keyif aldığım programlar toplu açılış törenleri ve şu 15 senede Eskişehir devletten ve bu hükümetten en büyük hizmeti almış şehirlerden bir tanesidir. İlk yüksek hızlı treni Eskişehir de yaptık. Eskişehir’de toplam yatırım bedeli 436 milyon olan 49 ayrı projenin resmi açılış törenini yapıyoruz. Eğitimde, sporda, turizmde yapılan var. En önemlisi de 33 bin kişilik malum stadyumdur. İnşallah bu statta Eskişehirspor nice şampiyonluk kupası sevincini yaşatacaktır diye düşünüyorum. Allah nasip ederse yılsonunda Eskişehir Şehir Hastanesini bitiriyoruz. Tüm bu projelerle beraber şimdi hazır mıyız? Durmak yok. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.