ESKİŞEHİR ADALET YOLUNDA

Kılıçdaroğlu’nun önderlik ettiği Adalet Yürüyüşü’ne Eskişehirliler 7’inci gününde büyük ilgi gösterdi. Belediye başkanları, milletvekilleri ve partililer yürümeye devam ediyor.

ESKİŞEHİR ADALET YOLUNDA
21 Haziran 2017 Çarşamba 16:06



Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yedinci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor. Muhabirimiz Gözde Çelik tarihi yürüyüşü takip ederek, Eskişehir’den destek için giden siyasilerin adalet yürüyüşüne ilişkin görüşlerini aldı.
 “ADALET İÇİN ÖNEMLİ BİR YÜRÜYÜŞ”
Yürüyüşe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yürüyüşe katılanların genel başkanın hızına yetişmekte zorlandığını ifade ederek, trafikte olan insanların da kendilerine destek vermesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Adalet için önemli bir yürüyüş olduğunu belirten Büyükerşen, böyle tarihi bir yürüyüşte bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

“HER ALANDA ADALET İSTİYORUZ”

“Adalet herkese lazım” diyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise şunları kaydetti: “Genel Başkanımızı destekliyoruz. Adalet herkese lazım olacak. Her alanda adalet istiyoruz. Sadece bunu dar bir hukuk kalıbı içinde değerlendirmemek lazım. Ekonomi de, siyaset de, sosyal hayatta, eğitim de, çalışma koşullarında adalet olmadığı zaman hiçbir şey insan haklarına uygun olmaz. O nedenle Eskişehirliler de bu konuda duyarlı. Özellikle partili arkadaşlarımız kararlı.”

“ADALET OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ”

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, “Demokrasi nöbetleri tutanlar, 15 Temmuz’da halkı demokrasi için meydanlara çağıranlar bilmiyorlar ki, ya da bilmezden geliyorlar ki, adalet olmadan demokrasi olmaz. Özgürlük olmadan demokrasi olmaz. Biz bugün sadece milletvekilimiz için değil bu süreçte tutuklanan, yargılanmayan, haksız muameleye uğrayan herkes için yürüyoruz.  Sloganımız adalet. Adalet, adalet, adalet… Adalet için yürüyoruz. İnanıyoruz ki bu ülkeye adaleti getirecek olan toplumun kendisidir. Zorbaların, diktatörlerin en büyük düşmanı demokrasidir, adalettir” ifadelerini kullandı.
GENEL BAŞKANA TAM DESTEK
CHP İl Başkanı Sinan Özkar: “Genel Başkanımızın adalet uğrunda yürüyüşüne parti olarak çok büyük bir destek var. Ben bu yürüyüşün giderek daha da büyüyeceğini ve finalde milyonları kapsayacağını düşünüyorum. Böyle bir kararlılık var. Biz de bunu sonuna kadar destekleyeceğiz. Eskişehir olarak zaman zaman Genel Başkanın yürüyüşlerine yol boyunca katılacağız.”
“ESKİŞEHİRLİLER YÜRÜYÜŞE DAMGASINI VURDU”
CHP Milletvekili Utku Çakırözer: “Bugün Eskişehirlilerin burada olmasını sağlayan partimize teşekkür ediyorum. Gelenler arasında sadece partililerimiz yok. Eskişehirli yurttaşlarımız da var. Sivil toplum örgütlerimiz var. Hepsine teşekkür ediyorum. Eskişehirlilerin burada olması Genel Başkanımıza çok büyük güç veriyor. Kendisi de zaten her fırsatta teşekkürlerini iletiyor. Bu katılımın böyle devam etmesi, yürüyüşümüzün amacına ulaşmasına çok büyük katkı sağlayacak. Eskişehirliler bu yürüyüşe damgasını vurdu.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.