“BEN DE YSK’YI TANIMIYORUM”

İstanbul Çamlıca Kirazlıtepe Mahallesi’nde aile hekimliği yaparken, istifa ederek referandumun iptali için Ankara’ya yürüyen 47 yaşındaki Dr. Hülya Şen, Eskişehir’e ulaştı.

“BEN DE YSK’YI TANIMIYORUM”
20 Nisan 2017 Perşembe 19:14

Referanduma şaibe karıştığını iddia eden ve İstanbul Çamlıca Kirazlıtepe Mahallesinde aile hekimliği yapan Dr. Hülya Şen, görevinden istifa ederek referandumun iptal edilmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş eylemi başlattı. İstanbul Kadıköy'den başladığı yürüyüşün 4’üncü gününde Eskişehir’e ulaşan Dr. Hülya Şen'i, Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde Tabip Odası, Türk Tabipleri Merkez Konseyi ve Eskişehir Hayır Platformu üyeleri karşıladı.  Buradan yürüyüşe geçen grup Adalar Migros önünde açıklama yaptı. Yürüyüşünü pazar günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ya da Yüksek Seçim Kurulu'nun önünde bitireceğini belirten Dr. Hülya Şen, “Herkese anlatmak istediğimiz bir derdimiz var. Bu kadar yanlış bir doğru etme. Bir sürü yanlış var.  İlki OHAL koşullarında bir anayasa teklif edilmesiydi. Anayasa ortak mutabakatla yapılır, kapalı kapılar ardında yapılmaz. Bu anayasa taslağını kim hazırladı? Hiçbir şey bize izah edilmedi. Tanzimat Fermanını bile kimin yazdığını açalım, arşivlere bakalım buluruz ama bu taslağı kim hazırladı, kim önümüze koydu belli değil. İkinci hata Anayasa, Mecliste oylanırken deniyor ki; ‘Vekil eğer halkı temsil ediyorsa oyunu gizli kullanacak.’ Ama onlar bizim vekilimiz değil ki,  oylarını genel başkanlarına göstere göstere kullandılar. Üçüncüsü propaganda dönemi başladı. İstanbul’da yer gök evet ile doldu.  Biz küçücük stickerlarımız ile Üsküdar’ı aldık. Atı alan Üsküdar’ı geçemedi. Kimse kazanmadı. Öyle bir dönemdeyiz ki sadece biz kaybediyoruz. YSK kararını, ‘evet’ de dese ‘hayır’ da dese artık bir hükmü yok. Cumhurbaşkanının anayasayı tanımadığı yerde bende YSK’yı tanımıyorum. Ölçülmüş biçilmiş gibi her sandıktan mühürsüz zarflar vardı. Bunun sorumlusu biz miyiz? Neden kabul edelim? Kabul etmiyoruz, kabul etmediğimiz için buradayız.  İktidara diyecek sözümüz yok ama muhalefeti anlamakta zorlanıyorum. Dökülmüşüz sokaklara. Ama ben bu oylara sahip çıkıyorum, ben bu kararı reddediyorum diyen ve bunu sağlam söylemeyen bir muhalefet göremediğimizi üzüntü ile söyleyeceğim. Dün Sine-i Millete döneceğiz diyorlar, bugün vazgeçildi gibi anlıyorum. Ve bunu da kabul etmiyorum. Parlamentoyu zaten askıya almadın mı, ne yapıyorsunuz ne için orada durmaya devam ediyorsunuz? Pazar günü Ankara’da olma kararı aldık. Pazar günü 23 Nisanda  Ata’nın huzurunda olacağız. Bütün bunları nasıl izah edeceğim? Ben orada yalnız olamam,  peşimden gelin arkadaşlar. Milyonlar olup orada Ata’ya bu kararı kabul etmediğimizi söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
U - 7 yıl önce
Ol dumu şimdi doktor hanım,milletin iradesini tanımamak.YSK tanımıyorum​demek,peki her vatandaş kendince ilgili kurumları tanımıyorum derse ne olacak.İyi bir niyet taşımıyor bu yaptığınız.