YARANMA ZANAATI VE EKREM BİRSEN

Soner Uçak yazdı...

YARANMA ZANAATI VE EKREM BİRSEN
06 Temmuz 2018 Cuma 12:48

Yaranma bu şehrin sokaklarında kendisine her zaman hatırı sayılır bir yer bulmuştu ama zannediyorum Ekrem Birsen’in çıtayı yükselttiği yere erişmek bir hayli zor.

24 Haziran seçimlerinin hemen ardından başta AK Partililer olmak üzere, siyasete ucundan kıyısından bulaşmış herkes yerel seçimlerin erkene alınacağını söylüyordu.

Bu saptamadaki temel neden 24 Haziran’da elde edilen başarının rüzgarı ile Eskişehir’de AK Partinin zaferini perçinleyeceğine duyulan inançtı.

AK Parti cephesi bunu hiç yüksek sesle dillendirmedi.

Ancak, Esnaf Odalarımızın kıymetli başkanı “2018’i kaybettik, 2019’u kaybetmeyelim” diyerek seçimlerin erkene alınmasını istedi.

Ekrem Birsen’in bu talebi önce Bakan Nabi Avcı tarafından “AK parti’nin herhangi bir rüzgara ihtiyacı yok” sözleri, ardından AK Partili Mahir Ünal’ın “Gündemimizde erken seçim yok” sözleri ile havada kaldı.

Fakat Birsen, iktidarın dikkatini çekme konusunda ısrarını sürdürdü.

Bu kez hiç gündemde yokken; “Saat 24.00'den sonra herkesin istirahat saati. Herkes evinde olmalı! Bu saatten sonra alkolün açık veya kapalı olarak satılması ve kullandırılması yasaklanmalı! Turizm belgeli yerlerde saat 03.00'e ve 05.00'e kadar içilmesine de karşıyız” diyerek esnafın kazancına kazanç katacak fikirleri ortalığa saçı verdi.

Beklenilen etkiyi yarattı mı, yaratmadı mı bilmiyorum ancak Birsen ‘saçını süpürge yapıyor.’

Yaranamadıysa Birsen’in performansından kaynaklı değil, iktidar körleşmesinden kaynaklıdır benim kanaatim.

Ancak Birsen’den yine de son bir adım bekliyoruz ister istemez.

Şimdiye kadar gösterdiği performansa yazık etmemek adına son bir çıkış.

“Esnafımızın selameti için okkalı bir idam istiyoruz” açıklaması gelse zannediyorum esnafımız kazancı artacak, Birsen umudunu diri tutacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep Aksazan - 6 yıl önce
Tebrik ederim güzel bir yazı olmuş hiç olmazsa bazı kalemler gerçekleri yazma cesaretini gösterip bizim gibi aksazanların gözünü açıyor. Birdaha tebrikler