Taşeron işçiler taleplerini duyurmak için toplandı

Eskişehir’de taşeron şirket işçileri, taleplerini duyurmak ve taşeron işçilerini kapsayan gündemdeki tasarıları değerlendirmek adına bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Taşeron işçiler taleplerini duyurmak için toplandı
11 Kasım 2017 Cumartesi 20:29


Genel İş Sendikası Eskişehir İl Temsilciliği’nde örgütlü bulunan taşeron işçileri kadro istemi nedeniyle Adalar’da ‘sessiz yürüyüş’ gerçekleştirdiler. Eskişehir’in taşeron işçileri ayrımsız ve koşulsuz kadro istemi nedeniyle yaptıkları kitlesel basın açıklamasına katılan DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, taşerona kadro sorununun siyasi malzeme yapılmamasını istedi.
Emek üretenlerin bir arada ve güçlü olması gerektiğini vurgulayan Çalışkan, “Eğer emek üretiyorsak bir arada olup hakkımızı talep etmeliyiz. Biz emekten yana emeğin savunucusu aynı zamanda demokrasiden yana demokrasiden ödün vermeyen sendikayız. Ülkemiz bugün önemli bir süreçten geçiyor. Her şey için çocuklarımız için, yarınlarımız için aydınlık için önemli bir süreçten geçiyoruz. Biz emekçiler üretenler her zaman karanlığa karşı durduk bugünde yarında karanlığa karşı koyacağız. Ülkemizin aydınlık geleceği için karanlığa karşı duracağız” dedi.
Demokrasi için bir arada ve örgütlü olması gerektiğini ifade eden Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan şunları söyledi:
“Haklarımız için alın terimiz için hak ettiğimiz için ekonomik sosyal haklar için bir arada olmalıyız örgütlü olmalıyız. Bunun adresi de Genel İş Sendikasıdır. Taşeron kadro bugünün sorunu değil. İstihdam modellerinin değiştiği, dayanışmanın örgütlülüğünün önünde olan engeller, iş cinayetlere neden olan bu sömürü düzenini taşeron düzenini karşı durduk. Taşerona kadro meselesi politika ve siyasi yapılmalıdır. Alın teri ile insan emeği ile oynanmamalıdır. Bugünün söylenen özel statülü özel sözleşmeli kadrolu ile değil bu kadro değil biz ayrımsız bu ülkede emek üreten taşeron mahkum edilen tüm arkadaşlara ayrımsız herkese kadro istiyoruz. Kamu ihtiyacını bu arkadaşlar gideriyor emek üretiyorsa karşılığını kamudan almalılar. Kamu hizmeti ihaleye verilmez. Kamu için çalışan üyelerimizin alın terini karşılığını kamu verecektir. Araya karbon kağıdına taşerona gerek yok. Biz taşeron sistemine sömürü sistemine karşı olduk karşı olmaya devam edeceğiz.”
Topluluk adına bir açıklama yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, taşeron şirket işçilerinin ve sınıf sendikalarının mücadelesiyle gündeme gelen kadro talebinin içinin boşaltılmak istendiğini savundu. Atak, "Hükümetin konuyu kendi iktidar çıkarları için değerlendirdiği ve bu talebi, kadrolaşma olanağı olarak gördüğü yönünde ciddi belirtiler bulunmaktadır. Bu durumda, şirket işçilerinin güvenceli devlet kadrosu beklentisi söz konusu olmayacaktır. Burada akla gelen, sözleşmeli işçilik benzeri bir uygulamadır” şeklinde konuştu.
“Kamu hizmetlerinin kesintisiz ve sürekli olması istihdamda sürekliliği zorunlu kılmaktadır”
Bu yönde bir düzenlemenin taşeron işçilerinin kazançlarının ortadan kaldırılması anlamına geleceğini belirten Başkan Atak, “Ortaya çıkan ne bir güvence ne de bir kadrodur. Kamu hizmetlerinin kesintisiz ve sürekli olması istihdamda sürekliliği zorunlu kılmaktadır. Kâr odaklı çalışan ve bunun için maliyeti düşürmeye çalışan şirketlerin durumu gözönüne alındığında da bu durum kamu sağlığının ciddi bir tehdit altında olduğunu göstermektir” ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklaması sonrası topluluk, olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.