REST ÇEKENLERİN ŞAFAĞI

SONER UÇAK YAZDI...

REST ÇEKENLERİN ŞAFAĞI
16 Aralık 2018 Pazar 10:46

Ucuz Hollywood filmlerinin vazgeçilmez, albenisi bol olan adıdır esasında “Ölülerin Şafağı” ve “Zombilerin Şafağı” olarak vasat korku filmlerinde televizyon ekranının alt kısmına yerleştiriliverir.

***

Siyasi mefta olarak adlandırılanlar. Daha doğrusu siyasette genel merkez ve liderler tarafından üstü çizildiği için siyaseten hiçbir gelecekleri olmayacak gözüyle bakılanların küllerinden yeniden doğduğuna şahitlik ediyoruz.

***

Burhan Sakallı ile ilgili en çok anlatılan konudur. Sakallı Odunpazarı Belediye başkanlığı ardından Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istemiş, bunun ardından Genel Başkan Erdoğan tarafından üstü çizilmişti. Gel zaman git zaman Burhan Sakallı gecikmeli de olsa Büyükşehir’e aday gösterildi.

***

Şimdi gündemde bir restleşme neticesinde partiden elini eteğini çeken Osman Yüksel adı dolaşıyor ki sormayın. MHP’ye ansızın apansızın transferi ardından şehrin birinci gündem maddesi oldu desem yeridir.

2002’de kurucu başkan olan Osman Yüksel, 2006 Nisanı’nda yapılan olaylı il başkanlığı seçiminde de aynı reytingi almıştı.

Kısaca o dönemi hatırlamakta fayda var zannediyorum.

Nisan 2006'da yapılan kongrede Osman Yüksel, en rakibi olan Fikret Dönmez’i geride bırakmış, Dönmez’in şikayetleri sonrasında oylar yeniden sayılmış ve 2 oy farkla Osman Yüksel AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna yeniden oturmuştu. Yapılan itirazlar ardından Osman Yüksel yaptığı açıklamada “genel merkeze rağmen kazandım” deme cesaretini göstermişti.

                                                                                                              ***

Osman Yüksel’in bu çıkışı sonrasında gözler genel merkeze çevrilmiş genel merkez ise 12 Mayıs 2006 tarihinde beklenen adımı altmış Osman Yüksel’i görevden almak için düğmeye basmıştı. Dönemin genel Başkan Yardımcısı hayati Yazıcı Osman Yüksel ve ekibinden toplu olarak istifa etmeleri istediklerini belirtirken , "Sorun sadece 2 oy farkla seçimin kazanılması değil. Bazı sorunlar var. Kendilerinden istifalarını istedik, bekliyoruz" diye konuşmuştu. Osman Yüksel ve ekibi de görevden ayrılarak sessizliğe büründü.

                                                                                                             ***

Bir dönem Recep Tayyip Erdoğan’ın Odunpazarı Belediye başkanlığında "kal" sözünü dinlememesi ardından “aforoz” edilen Burhan Sakallı ile Genel Merkez tarafından partiden elini eteğini çekilmesi istenen Osman Yüksel bir kez daha Eskişehir siyaset sahnesinde ön saflara yerleştiler.

Muhtemelen, biri MHP’den, diğeri ise AK Parti’den Büyükşehir belediye başkanlığı için yarışacak.    

                                                                                                              ***

Korku filmlerinden esinlenerek başladım, fakat yine de futbol bir başka. Her dakikanın yeni pozisyonlara gebe olduğu bir maç havasında girilen seçim sürecinde, bence elinizden patlamış mısırı eksik etmeyin. Transferler, yedek kulübesinden sahaya sürülecekler, müzmin sakatlar hepsini seyredeceğimiz bir 90 dakika var karşımızda.

Zaten 15-0 - 8-7 gibi, bol gollü bir maç izleyeceğimiz müjdelenmiyor mu kulaklarımıza.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.