Köşe yazarları bugün ne yazdı? 13 Aralık köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 13 Aralık köşe yazıları...
13 Aralık 2018 Perşembe 10:26

Trafik ve Ulaşım ile ne seçim kazanılır ne de seçim kaybedilir…/Murat Taşkın/ İstikbal

Teknoloji geliştikçe bilgiye ulaşma da kolaylaşıyor. Cebinize sığan küçücük bir telefon ve bu telefonun internete bağlanmasıyla Dünya ve ülkede ne olup bittiğine ilişkin haberlere anında ulaşabiliyorsunuz. İşte cep telefonlarında var olan binlerce uygulamadan bazıları da bütün gazete ve dergilerin bir arada toplandığı uygulamalar. Giriyorsunuz uygulamaya, Dünya üzerinde ve Türkiye’de ne kadar yaygın ve yerel gazete ve dergi varsa okuyabiliyorsunuz… Boş vakit buldukça, bu uygulamalara girip, yaptığımız iş gereği Türkiye’nin hemen her ilinde yayınlanan yerel gazetelere göz gezdiriyoruz. Diğer şehirlerin yerel gazetelerinde, tıpkı bizim şehrimizde olan ve gazetelerimizde okurlara yansıttığımız gibi o şehirlerin sahip olduğu sorunlar dile getiriliyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 

*****

AK Parti bir tık öne geçti/Cihan Yıldırım/ Anadolu

CHP’ye yapılan meclis üyesi başvurularını değerlendirirken “Deve dişi gibi isimler başvuru yaptı. Kaliteli bir meclis olacak. Seçim yapmak gerçekten zor” demiştim. AK Parti’ye yapılan başvurulara bakıyorum ve “İktidar Partisi’nin de kalite ve liyakat bakımından aşağı kalır yanı yok. Meclise katkı yapacak çok isim başvuru yaptı. Karar vericilerin işi çok zor” diyorum. Başka ne diyorum? AK Parti’ye başvuru yapanların politik deneyimi de oldukça fazla. Yine bazıları uzun süredir ‘ortalıkta’ görünmeyenlerden... Son olarak ne diyorum? AK Parti, meclis üyesi işinde CHP’yi bir tık geçti diyorum...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Uç Beyi yuvaya döndü /Ayhan Aydıner/ Sonhaber

İlimizde uzun yıllar öğretmen, müdür yardımcısı, okul müdürü, Odunpazarı Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Hakan Cırıt 19 Ekim 2014’de Iğdır Milli Eğitim Müdürü olmuştu. Cırıt 2 Haziran 2017 tarihi itibariyle Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmıştı. Ben de 1,5 yıl önce Görünüm’de kaleme aldığım yazıda; “Cırıt Doğu’nun en uç noktasından, Batı’nın en uç noktasına atanmış oldu. Uç Beyliği Eski Türk Devletlerinde büyük öneme sahip bir makamdır. Cırıt, Iğdır ve Edirne atamalarıyla Milli Eğitim Bakanlığının bir bakımı Uç Beyliğini yapmış oldu” demiştim. 4 yılı aşkın süredir Milli Eğitim Bakanlığının uç beyliğini yapan Cırıt, burada elde ettiği 'bilgi ve tecrübelerle' artık yuvasına döndü.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

İYİ de neden çalışsınlar?/Kerem Akyıl/ Yenigün

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ittifak tartışmaları hız kazandı. Türkiye genelinde Yüzde 11 oy alan MHP ve yüzde 10 oy alan İYİ Parti’nin AK Parti ve CHP’ye vereceği destekler neticede etkili olacak.
Hemen belirteyim; siyasette iki ile ikiyi topladığınız zaman 4 neticesine her zaman ulaşamıyorsunuz. Bir önceki seçimlerde AK Parti ve MHP’nin aldığı oyları üst üste koyarak, “Şu kadar oy alacaklar” demek kolay değil.
AK Parti’nin Eskişehir’de aldığı 38,8’lik oy ile MHP’nin aldığı 9,9’luk oy, seçmenin şu andaki eğilimini yansıtmaz. Gerçi genel seçimlerden bu yana az bir vakit geçti. Fakat köprünün altından da çok sular aktı. Ekonomik kriz ortada. Ayrıca bu süre içerisinde Papaz Krizi gibi, TC Krizi gibi ve Andımız Krizi gibi olaylar yaşandı. Bunlar Milliyetçi seçmeni rahatsız eden şeyler.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Ünlü Ceo'dan Eskişehir övgüsü/Hakkı Sağlam/ Sakarya

Önceki gün Eskişehir Ticaret Odası'nın Fuar ve Kongre Merkezi'nin açılışı vardı. Açılışa bine yakın kişi katılmış. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varnak ve Koç Holding'in Onursal Başkanı Rahmi Koç gibi önemli isimler de varmış...

Koç Holding Ceo'su Levent Çakıroğlu ise yaptığı konuşmada Başkan Büyükerşen'den övgüyle bahsetmiş. 'Eskişehir pek çok alanda öncü olan, ilhan veren nadide bir şehrimiz. Her yeni projeyle çıtayı daha yukarı taşıyor...Eskişehir büyük bir değişim geçirdi. Eskiden Eskişehirliler, İstanbul'a, Ankara'ya Bursa'ya giderlerdi. Şimdi ise bu şehirlerin sakinleri Eskişehir'e geliyor...Bu konuda Sayın Yılmaz Büyükerşen'i tebrik ediyorum. Eminim ki, Vehbi Bey'de Eskişehir'in bu halini görse gurur duyardı…”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.