İHALE DEĞİL PROJE İPTAL EDİLSİN

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, "Biz CHP olarak, Eskişehirliler olarak ihalenin iptalini değil projenin iptalini istiyoruz" dedi.

29 Haziran 2019 Cumartesi 15:26

Alpu’ya yapılması planlanan termik santrale ihale iptal edildi. Termik santral ihalesinin iptal edilmesi sonra CHP İl başkanlığı, basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İl Başkanı Abdülkadir Adar yanı sıra Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ile Eskişehir Çevre ve Geliştirme Derneği Başkanı M. Sadık Yurtman katıldı.

-İhale değil proje iptal edilsin

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar projenin iptal edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Termik santral 2017 yılında Eskişehir üzerine kabus gibi çöktü. Dün yapılan ihale yeterli talep olmadığı için iptal edildi. Bu bölge Bakanlar Kurulu kararı ile büyük ova kapsamı içerisine alınmıştı. Büyük ovalarda bir terk çivi çakmak mümkün değilken termik santral yapılma gayreti içine girilmiştir. Bir başka yönü, burası arkeolojik sit alanıdır. Birtakım şeyler yapabilmeniz kurumların iznine bağlıdır. Bunun içerisinde termik santral kurulması ve kömür aramak mümkün değildir. Bu bölgenin üçüncü özelliği ise lületaşı rezervlerinin bulunmasıdır. Termik santral kurulması durumunda lületaşı da yok olup gidecektir. Onun için biz bu konuda duyarlıyız, hassasız ve sadece ihalenin iptali değil projenin iptali konusunda kararlıyız. Biz CHP olarak, Eskişehirliler olarak ihalenin iptalini değil projenin iptalini istiyoruz" dedi. 

-ÇED raporu özel şirketler tarafından verilmekte

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ÇED raporunun özel şirketler aracılığıyla verildiğini söyleyerek, “Türkiye’de yer altı zenginliklerinin yabancılar tarafından işletilmesine yönelik bir çalışma var. Şirketler fizibilite yaptırarak karlı yatırım olup olmadığını ölçülüyorlar. ÇED raporu alıyorlar. ÇED raporları bilimsel kaynaklı olmalıdır. Ancak Türkiye’de ÇED raporunu özel sektör kuruluşları düzenlemektedir.  Bu her türlü raporun alınabileceği bir düzendir. TÜBİTAK gibi  üniversite, meslek odalarının içinde bulunduğu bir kuruma ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Toplantıda Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller de birere konuşma yaptı. AK Parti Eskişehir Milletvekillerine  çağrıda bulunarak termik santral projesinin iptal edilmesi için birlikte hareket etmeye davet edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.