GÜNAY NATO KONFERASINDA 

Prof.Dr. Emine Nur Günay, Kanada NATO Birliği tarafındanNATO’nunkuruluşunun 70’inci yıl dönümü nedeniyleToronto’da düzenlenen ve NATO GenelSekreteri Jens Stoltenberg’inkatılımıyla gerçekleşenkonferansa Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen ile katıldı. 

GÜNAY NATO KONFERASINDA 
18 Temmuz 2019 Perşembe 17:09

Prof.Dr. Emine Nur Günay, Kanada NATO Birliği tarafındanNATO’nunkuruluşunun 70’inci yıl dönümü nedeniyleToronto’da düzenlenen ve NATO GenelSekreteri Jens Stoltenberg’inkatılımıyla gerçekleşenkonferansa Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen ile katıldı. 

Toronto ÜniversitesiMasseyKoleji’nde yapılan toplantıda Stoltenberg NATO’nun 70 yıldırİttifakolarakçatışmayıönleyici ve barışın temini için nasıl bir rol oynadığını anlattı. Sözlerine “NATO hala insanlığın tanık olduğu en güçlüve en başarılı ittifaktır.  Bunun iki nedeni vardır: bizim birliğimiz ve dünya değişirken bizim adapte olma yeteneğimizdir” diye başladı.

Stoltenberg, ayrıcaNATO’nuncaydırıcılık için her zaman gerekli adımları atacağının altını çizdi ve “Bazı teröristler dini, bazıları da siyasi ideolojiyi suistimal ediyor. Birbirinden farklı olduğunu iddia edip, farklın edenlerle savaşıyorlar ancak hepsi aynı. Hepsi nefrete, şiddete, masum insanları öldürmeye inanıyor.” diyeekledi. 

Prof. Günay “Genel Sekreter Stoltenberg NATO’nungüçlüolmasınınüyelerinbirlikiçindeolmasına ve demokrasi, bireysel özgürlük, hukukunüstünlüğügibiortakdeğerlerinsavunulmasınavurguyaptı. Eğer birlik olursak daha emniyette oluruz diyerek sözlerini bitirdi.” dedi.

STOLTENBERG’E S-400’LER SORULDU

Günay “Toplantının soru cevap bölümünde Kanadalı bir katılımcı Türkiye’nin S-400 almasının etkilerini sordu. Sayın Stoltenberg ise silah alım kararları her NATO üyesinin kendi ulusal kararlarıdır, ABD ile Türkiye bu konuda görüşmelere devam ediyor. Gerekirse S-400’den sonra Türkiye patriot da alabilir veya Avrupa menşeli savunma sistemi de alabilir” şeklinde açıklamada bulundu.

GÜNAY NATO GENEL SEKRETERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantı sonrası ikili sohbet imkanıbulan Prof. Günay Stoltenberg’esorunlu bir coğrafyada bulunan ve terör ile en büyük mücadeleyi veren Türkiye’ye karşı olan yaklaşımı için teşekkür etti. Günay “Sayın Genel Sekretere NATO ittifakının en önemli üyelerinden biri olan Türkiye’ye karşı yaklaşımından ve bunu konuşmasında açıkça paylaşmasından, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehditler konusunda aldığı kararlara saygı gösterdiği için teşekkür ettim. Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye ile NATO daha güçlü olacaktır dedim.” 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.