Faik Alkan: Eğitim ve bilim emekçilerine ve öğrencilere yaygın test yapılmalıdır

Eskişehir Eğitim sen Şube Başkanı Faik Alkan, Kasım ayının ilk haftası itibarı ile salgın yayılımını takip etmenin imkansız hale geldiğini belirtti. Alkan, “Eğitim ve bilim emekçilerine ve öğrencilere yaygın test yapılmalıdır” dedi.

Faik Alkan: Eğitim ve bilim emekçilerine ve öğrencilere yaygın test yapılmalıdır
06 Kasım 2020 Cuma 14:48

Okulların açılması ile birlikte eğitim camiasının endişeleri de arttı. Son olarak Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, “Eskişehir de Ekim ayında başlayan salgın yayılımının Kasımın ilk haftası itibariyle takip etmek gerçekten imkânsız hale geldi.

İşyerleri gezileri kapsamında uğradığımız neredeyse her okulda veya üniversite biriminde covit tanısı konan eğitim emekçisinin bilgisini alıyoruz. 5.  9.  ve 12.sınıfların seyreltilmiş olarak eğitime devam etmesinin ardından okullarda covit tanısı konan öğrencilerde artış oranı çok yüksek düzeye ulaştı. Çok düşük yüzdeye sahip olması gereken okul öncesi eğitim kurumlarında artış hızı Eskişehir açısından bizleri endişelendirmektedir.

Üniversitelerde sosyal tesisler kapatılıyor. Buradan tekrar sesleniyoruz: Eğitim ve bilim emekçilerine ve öğrencilere yaygın test yapılmalıdır” diyerek şu soruları yöneltti:

Okullar tüm yaşam alanlarından izole kamusal alanlar mı?

Kaç eğitim kurumunda covid-19 tanısı konulan eğitim emekçisi, öğrenci var?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.