ESKİŞEHİR’DE 10 EKİM ANMASI

10 Ekim 2015’te ‘Barış ve Demokrasi Mitingi’ için toplanılan Ankara Garı’nın önünde, IŞİD’in düzenlediği saldırı sonucu 102 kişi hayatını kaybettiği, 400 yurttaşın yaralandığı 10 Ekim katliamı unutturmamak için Eskişehir Adalarda bir araya gelen, DİSK KESK, TMMOB Ve Türk Tabipler Birliği ortak açıklama yaparak, “Bu toprakları katliamlarla, faili meçhul cinayetlerle anılmaktan çıkararak, barış ve demokrasiyi taçlandıracağız” denildi.

ESKİŞEHİR’DE 10 EKİM ANMASI
10 Ekim 2020 Cumartesi 13:44

5 yıl önce bugün meydana gelen 10 Ekim katliamını bir kez daha protesto etmek ve yaşanan can kayıplarını anmak için bir araya gelen STK’lar Eskişehir Adalar mevkiinde basın açıklaması yaptı. Disk Bölge Temsilcisi Günay Ayaz  yaptığı açıklamada “Savaş’a inat barış hemen şimdi diyenlere düşmanca saldırdılar. Ülkenin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek Barış ve Demokrasi mitingimize savaştan gerilimden kaostan beslenen karanlık odaklar katliamla cevap verdi” dedi. Ayaz, “DİSK, KESK, TMMOB Ve TTB olarak 10 Ekim Ankara katliamının beşinci yılında sözümüzü bir daha yeniliyoruz” diyerek şu ifadelere yer verdi: Bu toprakları katliamlarla, faili meçhul cinayetlerle anılmaktan çıkararak, barış ve demokrasiyi taçlandıracağız”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.