Ateş savaşçıları görev başında

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman yangın ilk müdahale ekipleri bilgilerini tazeledi, araç gereç eksiklerini tamamladı, bir de uygulama yaparak tam kadro göreve başladı. Aynı günün akşamı Bölge Müdürü Recep Temel’in de katılımı ile iftar yemeği yendi.

Ateş savaşçıları görev başında
13 Haziran 2018 Çarşamba 11:10

Eğitimlerin öğleden önceki bölümünde, Koruma Şube Müdürü Fikret Araç orman yangınlarını söndürme esasları, Orman Mühendisi Göksel Gökçayır kişisel koruyucu donanımlar, Makine Mühendisi Erhan Doğukan söndürmede kullanılan makinelerin özellikleri konularında teorik eğitim verdi. Öğleden sonra ise Kocakır Yangın Harekât merkezinde araç gereç kontrolü yapıldı, arazözleri kullanma teknikleri uygulamalı anlatıldı. Bu bölüme Bölge Müdür Yardımcısı Adil Koçaslan’da katılarak ekipleri denetledi.

    Eğitimin sonunda işçiler bir de uygulama yaptı. Hortum serme, su sıkma ve su perdesi gibi uygulamalar hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

    Aynı günün akşamı ise Bölge Müdürü Recep Tel’in de katılımı ile iftar yemeği yendi. Burada bir konuşma yapan Bölge Müdürü Recep Temel “Orman yangınları için riskli günlerin yaklaştığını hatırlatarak “ Öncelikli amacımız yangın çıkmamasını sağlamak. Yangın çıkarsa da en kısa sürede söndürmek. Hiçbir arkadaşımızın burnu bile kanamadan, kazasız, belasız bir sezon geçirmemizi diliyorum” dedi.

    Birlikte yapılan iftarın ardından ekipler görev yerlerine hareket etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.