Tekgöz’ün meclis üyeliği düşürüldü!

Eskişehir Ticaret Odası’nın muhalif kanadında yer alan meclis üyesi Erdoğan Tekgöz’ün, üyeliği düşürüldü.

Tekgöz’ün meclis üyeliği düşürüldü!
20 Ekim 2018 Cumartesi 19:35

Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi Erdoğan Tekgöz’ün, meclis üyeliği son 6 toplantının yarısından 1 fazlası olan 4 toplantıya katılmadığı gerekçesiyle düşürüldü. Tekgöz, kararı avukatları aracılığıyla yargıya taşıyacak.  

-UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR-

Tekgöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu: “Benim devamsızlık sadece iki tane. Onlar üç diye yapıyorlar. Ya bir tanesini imzalatmadılar, ya farklı imzalattılar… Onunla ilgili yasal süreç başlatacağım.  Benden daha fazla devamsızlığı olan kişiler var. Elden götürüp imzalatıyorlar. Ama benim muhalefette olmam nedeniyle ‘bunu fırsata çevirebilir’ miyiz düşüncesi içindeler. ‘Muhalefetin sesini kesebilir miyiz’ mantığı var. Yapılan birkaç yanlışı dillendirdiğim için uzaklaştırmaya çalışıyorlar. İspatını isteyeceğim, kamera kayıtlarını isteyeceğim, belgelerini isteyeceğim. Verebilirlerse sorun yok.”

-GECİKMEYİ MECLİS’E TAŞIMIŞTI-

Tekgöz, Ağustos ayında katıldığı meclis toplantısında mevcut yönetime, Fuar ve Kongre Merkezi yapımında yaşanan gecikmeyi ve bu gecikmeden dolayı yüklenici firmaya herhangi bir cezai işlem uygulanıp uygulanmadığını sormuş, Güler ise Tekgöz’ü demagoji yapmakla suçlamıştı. 


-KANUN NE DİYOR-

‘5174 Sayılı TOBB ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 96’ıncı maddesinde ‘Oda, borsa ve Birlik organlarında görevli üyeler, özürlü veya özürsüz olarak altı ay içinde yapılan toplantıların yarısından bir fazlasına katılmamaları halinde üyelikten çekilmiş sayılırlar. Bu hüküm, kendi organlarınca başka bir yerde görevlendirilen üyeler hakkında uygulanmaz’ ibaresi yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.