"TANZİM SATIŞ NOKTALARI ÇÖZÜM DEĞİL"

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan hükümetin uyguladığı tanzim satış noktalarını değerlendirdi

"TANZİM SATIŞ NOKTALARI ÇÖZÜM DEĞİL"
21 Şubat 2019 Perşembe 10:03

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan hükümetin uyguladığı tanzim satış noktalarını değerlendirdi. Başkan Buluşan tanzim satış uygulamasını yeterli bulmadıklarını ifade ederek, “Tanzim satışlarını yeterli olarak görmüyorum. Çözüm olarak da görmüyorum. Yıllardır üretici ile tüketici arasında çok büyük makas farkı olduğunu söylüyorduk. Bu bizi doğruladı. Dolar oyunlarıyla beraber Türkiye’de bir anda yükselen fiyatlar sonrası hükümet tanzim satış noktaları kurup bir çözüm üretmeye çalıştı ancak uygulamayı doğru bulmuyorum. Bunun belediye, tarım kredi kooperatifleri tarafından değil üretici birlikleri, üretici örgütleri tarafından, esnaf ve halciler ortaklaşa yapılmalıydı” dedi.

Tanzim satış noktalarında satılan ürünün ucuz olmadığını aktaran Buluşan, “Biz bu fiyatlara tarlada hiçbir zaman mal satmadık.  Domates fiyatı alış ve satış fiyatı kıyaslanıyor devlet ucuza satıyor deniliyor. Ancak bize göre tanzim satış noktalarında satılan ürünler ucuz değil. Halka göre ucuz satılıyor. Biz üretici olarak ucuz olarak satmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.