KOÇ Ceo’su Çakıroğlu; Eskişehir büyük bir değişim geçirdi

TÜYAP Kitap Fuarı ve Vehbi Koç Kongre Merkezi’nin açılışı için Eskişehir’e gelen Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, açılışta yaptığı konuşmasında Eskişehir’den övgüyle bahsetti.

KOÇ Ceo’su Çakıroğlu;  Eskişehir büyük bir değişim geçirdi
11 Aralık 2018 Salı 13:15

-Büyükerşen’i tebrik etti-

Eskişehir’in büyük bir değişim geçirdiğini söyleyen Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, bu değişimin mimarı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i gösterdi. Çakıroğlu, “Eskişehir pekçok alanda öncü olan, ilham veren nadide bir şehrimiz. Her yeni projeyle  çıtayı daha yukarı taşıyor. Eskişehir büyük bir değişim geçirdi. Eskiden Eskişehirliler, İstanbul’a, Ankara’ya, Bursa’ya giderlerdi. Şimdi ise bu şehirlerin sakinleri Eskişehir’i ziyaret geliyorlar.  Bu konuda Sayın Büyükerşen’i tebrik ediyoruz” dedi. 

-Bugün ki halini görse gurur duyardı-

Eskişehir’in kurucuları Vehbi Koç’un gönlünde özel bir yeri olduğunu anlatan Çakıroğlu, “Emin ki Vehbi Bey’de Eskişehir’in bugün ki halini görse gurur duyardı. Kendisi Sayın Büyükerşen’e büyük saygı ve sevgi duyardı.  İnancı vardı. Hatta Rahmi Bey ile sohbetimizde  şunu öğrendim. Vehbi Bey Eskişehir’e geldiği ilk dönemlerde önce Şeker Fabrikası’nın misafirhanesinde kalırmış. Üniversitemiz kurulduktan sonra da üniversitenin misafirhanesinde kalmış” ifadelerini kullandı. 

-Avrupa’nın en büyüğü Eskişehir’de-

Koç’un Eskişehir’deki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Çakıroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Topluluğumuzun Eskişehir’deki faaliyetleri  Koç Ticaret Anonim Şirketi’nin  5 Haziran 1946’da şube açmasıyla başlıyor.  Bu şubeyle birlikte Eskişehir aynı zamanda  Rahmetli Vehbi Bey’in Ankara dışına işlerini taşıdığı ilk şehir olma özelliği kazanıyor. 1974 yılında kurduğumuz Arçelik Buzdolabı Fabrikamız ve yanındaki kompresör fabrikamız yılık 4 milyon  adetlik kapasite ile Avrupa’nın en büyük buzdolabı fabrikası. Üretimimizin yüzde 60’ından fazlasını ihraç ediyoruz.  1986 yılında  üretime başlayan Ford Otosan İnönü Fabrikamız yıllık 14 bin kamyon, 75 bin motor ve 140 bin aktarma organı kapasitesine sahip.  Burada ürettiğimiz kamyonlar, transit minübüslerimizin içine koyduğumuz motorlar ve aktarma organları dünyanın pek çok pazarına  ihraç ediliyor.Eskişehir’deki toplam çalışan sayımız 5300. Yan sanayimizi, tedarikçilerimizi, bayilerimizi ve  yetkili servisleri eklediğimiz zaman bu istihdam oranı artıyor.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.