ESO "Dış Ticaret İstihbarat Merkezi” projesini hayata geçirdi

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), üyelerinin ihracat kapasiteleri artırmak, firmaların hedef pazarlara ve potansiyel müşterilere ulaşmalarını sağlamak amacıyla “ESO Dış Ticaret İstihbarat Merkezi” projesini hayata geçirdi.

ESO "Dış Ticaret İstihbarat Merkezi” projesini hayata geçirdi
27 Ekim 2020 Salı 14:06

Merkez, Eskişehirli firmalara hedef pazar araştırması, hedef müşteri danışmanlığı, nokta atışı ihracat danışmanlığı, hedef ithalat pazar araştırması, hedef ithalatçı danışmanlığı, teknik istihbarat ile ihale danışmanlığı konularında hizmet verecek. Merkezde verilecek hizmetler ile firmalar tarafından üretilen ürünlerin dünya üzerindeki ticaret hareketleri incelenip, ihracatta rekabetçi olabileceği hedef pazarlar analiz edilecek.

Dış Ticaret İstihbarat Merkezi Sorumlusu ve ESO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Benli, yönetim olarak kentteki ihracat potansiyelinin artması ve sanayicilerin dış pazarlara açılmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Bu kapsamda Oda olarak proje geliştirmeye devam ettiklerini belirten Benli, “Eskişehir’de 130 tane ihracatçı firmamızın olduğunu tespit ettik. Hedefimiz bu sayıyı 200’e çıkarmak. 2,5 milyar dolar olan ihracat rakamımızı yine 5 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi. Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nin kuruluş çalışmalarının sekiz ay önce başladığını ve merkezde verilecek hizmetlerle ilgili altyapı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Benli, merkezde görevlendirilecek uzmanların 6 ay süren yoğun bir eğitimin ardından firmalara danışmanlık hizmeti vermeye başladığını ifade etti.

ESO Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nin hiç ihracat yapmamış, ihracata yeni başlamış, ihracat faaliyeti kesintiye uğramış veya ihracat kapasitesini artırmak isteyen firmalara danışmanlık hizmeti vereceğini anlatan Benli, merkezde görevli uzmanların, firmaların ürünlerine ilişkin hedef pazar ve müşterileri tespit edip, potansiyel müşterilere ulaşmalarını sağlayacağını belirtti. Benli, ESO Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nin Türkiye’deki sayılı merkezlerden biri olduğunu belirterek, merkezde verilecek hizmetlerle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Merkezde verilecek hizmetlerden bir tanesi hedef pazar araştırması. Hedef pazar araştırması ile firmalarımız ürünlerini ihraç edeceği ülkeleri bulabilecek. Hedef müşteri araştırması ile belirlenen ülke de faaliyet gösteren müşterilere ulaşılabilecekler. Rekabet ithalat hizmeti ile ucuz, kaliteli, sürdürülebilir ithalat için potansiyel ithalatçılar öğrenilebilecek. Ayrıca ihale sorgulama ile uluslararası kurum ve kuruluşların ürününe yönelik açmış oldukları ihalelerden firmalarımız haberdar olabilecek. Danışmanlık hizmeti ile önce hedef ülkeyi, sonra hedef müşterileri direk ulaşılabilecek.”

“Hedef ithalatı azaltmak, ihracatı artırmak”

Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı Cemil Dalkılıç ise, dünyada ihracat yapmayan firmaların ya küçüldüğünü ya da battığını söyledi. Dalkılıç, bunun önüne geçebilmek ve özellikle Eskişehir’de sanayicilerin ihracat kapasitelerini artırmak hedefiyle hayata geçen ESO Dış Ticaret Merkezi’nde ihracat ile ilgili hizmetlerin yanı sıra ithalatı da azaltmak amacıyla hedef ithalat pazar araştırması ve hedef ithalatçı danışmanlığı konusunda hizmet verileceğini açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.