AĞIR SÖMÜRÜ DÜŞÜK ÜCRET

Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Akyazı, İŞKUR’un istihdam yaratmak amacıyla başlattığı projelerin sanayi sektörü tarafından istismar edildiğini ileri sürdü.

AĞIR SÖMÜRÜ DÜŞÜK ÜCRET
27 Şubat 2017 Pazartesi 17:49

İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş’ın, Esgündem26’ya yaptığı açıklamada işsizliğin nedeni olarak gösterdiği ücret düşüklüğüne Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı’dan destek geldi. Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı, çalışanların ağır iş yüküne karşılık düşük ücret aldığını söyledi.  Akyazı,  Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işverenlerin,  İŞKUR’un meslek edindirme ve istihdam yaratma programını kötü niyetle kullandığını iddia ederek, “Kadrolu işçiler işten çıkarılıyor yerlerine geçici işçi alınıyor. Eskişehir’de bunu yapan büyük firmalar var.  Kayıt dışı çalışma ortamı oluşturuluyor. Asgari ücret verilip sigortaları ödenmiyor. Kuralsız bir çalışma sistemi var. 12 saat üzerinden iki vardiya çalıştırıp asgari ücret veriyorlar. Sağlanan bu çalışma koşulları devlet tarafından denetlenmiyor” ifadelerini kullandı. 
İmalat sektöründeki eleman sıkıntısının çözülebilmesi için devletin asgari ücrette düzenleme yapması gerektiğine işaret eden Akyazı, şunları kaydetti: “Hem asgari ücretin çok düşük olması hem de gençlerin geleceklerini garanti altında görmemesi nedeniyle bu alanda eleman sıkıntısı büyük. Sanayideki bu sorunun çözülebilmesi için asgari ücret yeniden düzenlenmeli. Kayıt dışı çalışmanın önüne geçilmeli. Çalışma şartları, iş sağlığı ve güvenliği devletin bizzat kendisi tarafından kontrol edilmelidir.”
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.