ÜYEP YENİ ÜSTÜNLERİ ARIYOR

Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜYEP), 5’inci sınıf öğrencilerine yönelik tanılama sınavı ile yeni üstünlerini arıyor.

ÜYEP YENİ ÜSTÜNLERİ ARIYOR
19 Ocak 2018 Cuma 17:01

Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜYEP) Müdürü Prof. Dr. Uğur Sak, 11 yıldır sürdürülen ÜYEP programından şuana kadar 400’den fazla çocuğun yararlandığını belirterek, bu yılda sınava başvuran 500 öğrenciden sadece 28 öğrenciyi programa alabileceklerini ifade etti. Prof. Dr. Sak sınavda öğrencilerinin genel zeka, matematiksel yetenek ve bilimsel yaratacılık ölçümlerinin yapılacağını belirterek, özellikle son yıllarda zekanın yanı sora bilimsel yaratıclık becerilerini de ölçtüklerini ifade etti.

Sadece 5.sınıf öğrencilerinin katılacağı sınav 20 Ocak’ta Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusü Eğitim Fakültesi E Blok’ta gerçekleşecek. Sınav 10:00-11:20 saatleri arasında birinci oturum, 12:30-13:10 saatleri arasında iki oturum olarak gerçekleşecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.