Okula bağış 1000, öğretmen seçmek 5 bin lira

Kayıtların devam ettiği okullardan bağış haberleri gelmeye devam ederken, Meserret İnel İlköğretim Okulu’nda öğretmen seçmek için ‘5 bin lira’ bağış istendiği ileri sürüldü.

Okula bağış 1000, öğretmen seçmek 5 bin lira
17 Temmuz 2018 Salı 12:43

Çocuklarını okula kaydettirmek isteyen velilerden çeşitli adlarla istenen paralar yetmezmiş gibi, şimdi de öğretmen seçmeleri halinde bin ile 5 bin lira arası para vermeleri isteniyor. Okulların açılmasına bir ay kalırken, çocuklarını kaydettirmek isteyen velilerden çeşitli adlar altında para alındığı iddia ediliyor.

2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi için okul kayıtları devam ederken Meserret İnel İlköğretim Okulu için kayıt ücreti iddiası gündeme geldi. 

Meserret İnel İlköğretim Okulu’na kayıt ettirmek isteyen velilere, okul yönetimi tarafından "Kayıt 1000 TL. Eğer öğretmeni de siz seçecekseniz bu da 5000 TL" denildiği iddia edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yalçın - 6 yıl önce
Kaçıncı haber bu okulla ilgili ,yetkililer uyuuormu.Bu müdürn kırdığı yumurta kırkı geçti.
Avatar
Ferdi - 6 yıl önce
Aynen yazıldığı gibi kayıt 1000 tl öğretmen seçmek 1000 ila 5000 tl arasında kimse kimseyi kandırmasın ben kızımı yazdırmaya gidecektim veli arkadaşım yazdırdı ne kadar ücret dedim kendisi 2000 tl vermiş anlamadigim özel okul mu bu okullar yoksa devlet okulu mu herkez bi yolunu bulmuş vermesen yandıramıyorsun vermesen bir türlü devlet bu isi internet üzerinden yapsa daha mantıklı olacak o zaman okul aile birliğine destek diye bişey kalmaz zaten yeterince vergi veriyoruz ve bu vergiler de milli eğitime aktarılıyor neden kayıt parası vermek zorunda kalıyoruz milli eğitim müdürlükleri her okula bir görevli atasin ve bu soyguna dur desinler
Avatar
hukukçu - 6 yıl önce
haberde adı geçen okulda veli olarak böyle bir uygulamanın olmadığını ve konunun iyice araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca haberde adı geçen okul ile başka bir okul karıştırılmış olmasın.Kolay gelsin
Avatar
Ertürk - 6 yıl önce
İbrahim Karaosmanoğlu ilkokulu ucuz kayıt 500 öğretmen seçimi 3000