KARANLIKTA EĞİTİM YAPILMAZ

Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şubesi, saatlerin geri alınmamasından dolayı, sabahçı öğrencilerin okula henüz hava aydınlanmadan gitmek zorunda kaldığını belirterek konuyla ilgili çözüm bulunmasını istedi.

KARANLIKTA EĞİTİM YAPILMAZ
05 Aralık 2016 Pazartesi 13:43

 
Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İkili eğitim veren okullarda öğrenciler, sabah, güneş doğmadan yola çıkıyor, akşam, zifiri karanlıkta eve dönüyor. Psikologlara göre geç ve erken saatteki dersler öğrencilerin fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimleri açısından uygun değil. Öğretmenler de bu saatlerde derslerin verimsiz geçtiği görüşünde.
Bu okulların çoğunda sabahçılar saat 07:00-07:30 arasında eğitime başlıyor ki, güneş bugünlerde sabah 08:00 de doğuyor. Ancak bu ayın sonuna kadar güneşin doğması 08:20’ye kadar uzayacak. Bu şu demektir ki öğrencilerimiz 2. dersten 3. derse geçtiklerinde güneş daha yeni doğmuş olacak. Sabah ezanları okunmadan öğrenciler derse başlamış olacaklar ki, evlerinden çıkış zamanı gecenin koyu zifiri karanlık zamanlarına denk gelecek.
Gecenin koyu karanlığında pek çok öğrenci neden yatmıyoruz diyerek kahvaltı yapmayı reddediyor ve kahvaltı yapmadan evden çıkıyor. Okula vardıklarında da karanlık durumu değişmiyor! İlk derste kendilerine gelmeleri çoğu zaman mümkün olmuyor.Bu zamanlama  eğitimin eziyete dönüşmesine neden oluyor ve öğrenciler okuldan soğuyor.Eğitime başlama saatinden kaynaklanan problemler, öğrenci, veli ve öğretmenlerin yaşadığı korku ve endişelerin önemli bir sebebi haline gelmiştir.
Özellikle anasınıfı, anaokulları ve ilkokullarda ki 4 ile 9 yaş arasındaki çocuklar, anne-babalarına daha siz işe gitmeden bu karanlıkta bu kadar erken neden okula gittiklerini sorduklarında, aileler konuyu açıklamakta zorlanmaktadırlar.
Eğitim Bir Sen olarak, bu sebeplerden dolayı bu sene için ikili öğretim yapan okullarda giriş çıkış saatlerinin yeniden gözden geçirilerek tekrar bir ayarlama yapılması gerektiğini kanaatindeyiz. Bu soruna 1 ay sonra günler uzamaya başlayacak ve bir problem kalmayacak şekilde bakarak çözümün ertelenmesi çok yanlış olacak. Gelecek yıllarda ise tekli öğretime geçiş için acilen bir planlama yapılarak bu konunun gündemimizden çıkmasını umuyor, başta Eskişehir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünü bu konuda duyarlılığa ve acilen bir çözüme davet ediyoruz."
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.