“Hamur Şekillendirme Dersi Öğrenci Sergisi” açıldı

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi “Hamur Şekillendirme Dersi Öğrenci Sergisi” Öğrenci Merkezi Fuaye Alanında açıldı.

“Hamur Şekillendirme Dersi Öğrenci Sergisi” açıldı
02 Kasım 2017 Perşembe 10:13


Açılışa Turizm Fakültesi öğretim elemanlarının yanı sıra ürün sahibi öğrenciler de katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, belki de ilk defa Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün sanatla olan bağlantısını bu kadar net ortaya koyabildiklerini belirtti. Aktaş, “Dolayısıyla bu sergi bizim için çok önemli. Haklı olarak herkes mutfağın, aşçılığın sanatla nasıl bir ilgisi olduğunu düşünüyor. Sevgili öğrencilerimiz de mutfakla sanatın bağlantısını ortaya koymak için güzel, somut ürünler oluşturdular. Bu dersi açtığımızda bütün öğrencilerimiz geleneksel hamur şekillendirme eğitimi alacaklarını düşünüyorlardı. Oysa sanatla sanatın temel kurallarıyla ilgili bir takım dersler aldılar ve bir proje hazırladılar. Ben hem proje yürütücümüz Yrd. Doç. Dr. Sibel Önçel’e hem bize sanat yönünden danışmanlık yapan Setanay Sipahiye aynı zamanda bu kadar güzel ürünler gerçekleştirip, bu sergi ortamını sağlayan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Dekan Prof. Dr. Aktaş’ın konuşmasının ardından Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine katılım belgeleri verildi.
Sergi, 3 Kasım Cuma gününe kadar Öğrenci Merkezi Fuaye Alanında ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.