ESKİŞEHİR İLK ÖZEL ÜNİVERSİTESİNE KAVUŞUYOR

Öğrenci şehri olan Eskişehir ilk özel üniversitesine kavuşuyor.

ESKİŞEHİR İLK ÖZEL ÜNİVERSİTESİNE KAVUŞUYOR
12 Eylül 2019 Perşembe 11:01

Özel Haber: Gökhan Koçal

Öğrenci şehri olan Eskişehir ilk özel üniversitesine kavuşuyor. Bünyesinde Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’ni barındıran kente, Eğitimci-İş İnsanı Serkan Can Zengin’in girişimleriyle ‘Özel Eskişehir Üniversitesi’ adında ilk özel üniversite kurulacak.

Esgündem26.com’a konuşan Eğitimci, İş İnsanı Serkan Can Zengin özel üniversitenin kurulması için altyapı çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, “Özel üniversite için tüm hazırlıklara başladık. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor.  Eskişehir’e ilk özel üniversitesini kazandırmış olacağız” dedi.

serkan can zengin haber ile ilgili görsel sonucu

ÖZEL ÜNİVERSİTE OLMAMASI İLGİNÇ

Eskişehir’in öğrenci şehri olmasına karşın özel üniversitenin olmamasının ilginç olduğunu aktaran Zengin, “Burası bilindiği gibi bir öğrenci şehri.  Yapılan anketlerde öğrencilere hangi şehirde okumak istersiniz diye sorulduğunda verilen cevap Eskişehir. Eğitimin lokomotif kenti Eskişehir’de özel üniversitenin olmaması çok ilginç. Bu anlamda çalışmalara başladık. İlk özel üniversite olacağı için de adını ‘Eskişehir Üniversitesi’ koymak istedik. Patentini de aldık” şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Üniversite konusunda işbirliğine de hazır olduklarını ifade eden Zengin, “Biz süreci başlattık. Eğitimci olduğumuz için startı verdik. Yola çıktık. Bunu tek başımıza ya da ortaklı yürütülebiliriz. Eskişehir için yapılacak olan işbirliğine hazırız ve kabulüz” diye konuştu. Zengin kurulacak olan üniversitenin şehrin içinde de olabileceğini aktararak, “Çok büyük kampus kurmak ilk başta hayal olur. Şehrin içinde de olabilir. Şehir zaten bir kampus” dedi.

Resim

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinem - 5 yıl önce
Çok ilginç bu şehirde bir hava alanı yok, Nasıl olmaz .. trafiği de nüfusu olarakta bir üniversiteyi daha zor kaldırır bu şehir
Avatar
Sinem - 5 yıl önce
Özel Üni açacağınıza bi havaalanımız olsaydı keşke
Avatar
Gülay ferlibaş - 4 yıl önce
Emeğinize sağlık Eskişehir için Hayırlı olur inşAllah bence çok geç kalınmış bir çalışma bu arada Eskişehir bir havacılık kenti ve hava alanımız da var
Avatar
Sinarit - 5 yıl önce
Eskişehirin sonu olur
Avatar
Rifat cinar - 5 yıl önce
Yer olarak nereye yapmayi dusunuyorsunuz