EĞİTİM-SEN’DEN O DUYURUYA TEPKİ: TUTARSIZ VE SIKINTILI ...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için ÖSYM Başkanlığınca ilk kez düzenlenecek "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı" 21 Nisan'da yapılacak. Bakanlığın internet sitesinden, Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) duyurusu yayımlandı.

EĞİTİM-SEN’DEN O DUYURUYA TEPKİ: TUTARSIZ VE SIKINTILI ...
26 Şubat 2019 Salı 11:36

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Milli Eğitim Bakanlığının tutarsız ve kendi içinde sıkıntılı bir duyuru ilan ettiğini savunarak, “Eğitim-Sen olarak piyasacı ve torpile açık bu duyuruya itiraz ediyoruz. İtirazımızın birçok hakli sebebi var. Eğitim yaşadığımız kronik sorunların temelinde bakanlık bürokrasisinin is bilmezliği yatmaktadır” dedi.

-İdareciler yandaşlık temelinde atanmamalıdır-

“Duyuruya bakan ve sınava girmeyi düşünen öğretmen arkadaşları mutlaka bir umutsuzluk kaplayacaktır” diyen Alkan, “Tamamen liyakatin esas alınması gerektiği bu sınavda mülakat neden var?  Şeffaf olmayacağı belli mülakat uygulaması öğretmenlik atamasında yeni yaşadığımız Deniz Eren’ in durumunu çağrıştırmaktadır. Komisyon üyelerinin vicdanları yok. Onlar talimatla çalışmaktadır. Kendi içinde bile hukuksal sorunlar içeren bu duyuruda mevcut idarecilerin tekrar sınava girmesi yönetici görevlendirme yönetmeliği değiştirilmeden mümkün değildir. Burada artik yandaşlığın ötesi devreye girecektir. Tüccar ve piyasacı anlayış devreye girmiş ÖSYM astronomik bir ücret olan 180 lirayı neden talep etmektedir? ÖSYM’nin yapacağı bu sınav 81 ilin tamamında yapılmayacak. Eskişehir yapılacak iller arasındadır.  Fakat sınavın yapılmayacağı illerdeki öğretmenler ayrıca mali bir yüke girecektir. İlimizde dilekçe bile yazamayan idareciler mevcutken buna yenilerini mülakatla eklenmesi doğru değildir. Gerçekten adil bir idareci görevlendirilmesi için mevcut idarecilerin görevlerine derhal son verilmeli ve sözlü sınav denen torpil uygulaması da hemen kaldırılmalıdır.  Eğitimde yaşadığımız bu kadar sıkıntı içerisinde siyasi iktidarın müdahale aracı haline gelen idareciler yandaşlık temelinde atanmamalıdır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.