Dalgıç: Belediye işlemlerini denetleyen Meclis Denetim Komisyonunda AKP’li üyeler de var

AK Parti’nin Tepebaşı Belediyesi’ne yönelik rant iddialarına CHP’den oldukça ağır bir yanıt geldi. Genel seçim öncesinde sosyal medyaya sürülen montaj videoları hatırlatan CHP İlçe Başkanı Atilay Dalgıç “AKP’nin kara propaganda manevraları her zaman ki gibi, hızlandı” dedi.

Dalgıç: Belediye işlemlerini denetleyen Meclis Denetim Komisyonunda AKP’li üyeler de var
15 Haziran 2023 Perşembe 17:24

Geçtiğimiz günlerde “Batıkent’te kişiye özel kat artırımı iddiaları” ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın’a yanıt veren CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, “AKP’nin kara propaganda manevralar her zaman ki gibi, hızlandı. Kısa süre önce yaşanan genel seçim öncesi tüm marifetlerine yine tanık olduk. Montaj videolar yaptılar, kara propaganda afişlerini gece karanlıkta gizli saklı duvarlara astılar. Geçen yerel seçim öncesi, Belediye Başkanımızı terör ile ilişkili göstermeye çalışan korsan afişleri yine gece karanlıkta sokaklara attılar.” dedi.

Yerel seçimler yaklaşınca benzer yöntemlerine ve kara propagandaya yine başladıklarını ifade eden Dalgıç açıklamasında şunları söyledi:  Yerel seçim yaklaşınca benzer yöntemlerine, kara propagandaya yine başladılar. Bir türlü alamadıkları, yanına bile yaklaşamadıkları Tepebaşı Beledisini sözüm ona kara propaganda ile yıpratarak sonuç alacaklarını sanıyorlar. AKP’nin İl ve Tepebaşı ilçe örgütlerinin bir haftadır, Tepebaşı Belediyesi üzerinde bir şüphe oluşturma gayreti var.

          Tepebaşı Belediye bugüne kadar hiçbir zaman rant ile anılmamış, suçlanmamış, yargılanmamıştır. İşin ilginç tarafı, bu rant iddialarında bulunanlardan birisi olan AKP Tepebaşı İlçe başkanı aynı zamanda Tepebaşı Belediye Meclis Üyesidir. İki-üç yıl önce verilmiş bir inşaat ruhsatı hakkında şimdi iddialarda bulunmaktadır. Oysa her yıl Belediye işlemlerini denetleyen Meclis Denetim Komisyonunda AKP’li üyeler de vardır. Ortada bir usulsüzlük varsa, bunca yıldır bunu denetim komisyonu raporlarında neden gündeme getirmemişler, neden eleştirmemişler neden dava açmamışlar.  Hukuka aykırı bir şey var da bunları yapmamışlarsa, bu aynı zamanda, halkın verdiği denetim görevini ihmal etmektir. Ortada hukuka aykırı bir şey yoksa, o zaman bu açıkça kara propagandadır. AKP’lilerin yaptığı da budur.

            İçişleri müfettişleri AKP’nin emrindedir. Belediye Meclisinde ve Denetim Komisyonunda AKP’li üyeler vardır. Belediyenin hesapları da ortadadır. Buradan bir sonuç alamayıp dedikodu ile iş yapmak, iddiaların ne kadar dayanaksız ve samimiyetsiz olduğunun açık delilidir. 

            Yine Batıkent mahallesindeki imar değişikliği meclis gündemine gelmiş, usulünce tartışılmış ve kabul edilmiştir. Bir metrekare dahi emsal artışı olmamış, kimseye menfaat sağlanmamıştır. Daha fazla yeşil alan ve otopark alanı kazanabilmek için yapılan ve hukuka da uygun olan sıradan bir imar değişikliği işleminin abartılması tamamen siyasi rant kazanmak için ortalığı bulandırma çabasıdır.  

            Hukukun verdiği bir hakkı kullanmaktan kimse kınanamaz. Tepebaşı Belediyesi, karşısındakinin kim olduğuna bakmaksızın, bugüne kadar tamamen hukuka göre davranmış, bundan sonra da öyle davranacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.