AK Partili Aydın: “Batıkent’te adrese teslim kat artırımı yapıldı

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın, Tepebaşı Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin oylarıyla Batıkent Mahallesi’nde yapılan kat artışına tepki gösterdi.

AK Partili Aydın: “Batıkent’te adrese teslim kat artırımı yapıldı
09 Haziran 2023 Cuma 11:38

Aydın, belediyenin adrese teslim kat artırımı yaptığını iddia ederek, şunları söyledi: “ Tepebaşı Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında karara bağlanan Batıkent Mahallesi’nde adrese teslim kat artırımı kararına şiddetle karşı çıktığımızı ifade etmek istiyorum. Emsal artışı yapılmadığı gerekçesi ile kat sayısının arttırılması gerçekte bir rant kararıdır. Emsal harici yüzme havuzu yapabilir, süs havuzu, kamelya yapabilir, tenis kortu, voleybol, basketbol sahası yapabilir. Sonuçta daireler satılırken yüzme havuzlu, tenis kortlu lüks daireler diye satılır. Yanı başındaki binalar 4 kat iken bunlara verilmeyen hakların başkasına verilmesine karşıyız. Batıkent’te oturan, Tepebaşı’nda oturan diğer kat sahiplerine yapılan haksızlıklara karşıyız. İmar planları niye yapılır?  Belirli bir yol genişlikleri olur buna göre mevcut çevreye göre kat adedi verilir. Bunlar yapılırken de belli bir düzen içinde yapılır. Yapılan bu imarı sadece bir mal sahibi kendisine çıkar sağlamak için bozmaya çalışırsa buna biz tamam mı diyeceğiz? O zaman imar planı yapmanın ne anlamı kalır? O zaman şöyle yapalım emsal aynı olmak kaydıyla kat adetlerini kaldıralım herkes emsali aşmamak kaydıyla istediği kadar kat yapsın. Bir yandan deprem ülkesiyiz yüksek kat yapmayalım derken buna tezat olarak kat artırımı yapmak ne kadar doğrudur? Bu yanlışa biz ortak olmayacağız. Tepebaşı Belediyesi’ni Batıkent’te oturan insanlara haksızlık yapmamaya çağırıyorum. Adrese teslim kat artımının yasal mercilerde de sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.