Nebi Hatipoğlu Seyitgazi'deydi: Devlet eli ile gerekli desteklerin acilen sağlanmalı

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, Seyitgazi ilçesinde yaşanan sel felaketlerinin yarattığı büyük mağduriyetler sebebiyle ilçenin “Geçici Afet Bölgesi” olarak ilan edilmesi ve gerekli araştırmaların yapılması için TBMM Başkanlığına Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Nebi Hatipoğlu Seyitgazi'deydi: Devlet eli ile gerekli desteklerin acilen sağlanmalı
16 Haziran 2023 Cuma 13:56

SEYİTGAZİ SESİNİN DUYULMASINI İSTİYOR

Hatipoğlu hazırladığı önergede şu değerlendirmelerde bulundu. “02 Haziran 2023 tarihinde Seyitgazi ilçesinde meydana gelen sağanak yağışlar sebebiyle sel baskınları yaşanmış; ilçe adeta sele teslim olmuştur. Meteorolojinin verilerine göre bölgeye metrekareye yaklaşık 20 kilogram yağış düşmüş; ortalama 10 bin dekarlık ekili arazi de sular altında kalmıştır. İlçede hayatı felç eden yağışlar sonucunda Çatören, Yarbasan, Sarıcailyas, Sancar, Şükranlı ve Cevizli Mahallelerinde evler yıkılmış; sokaklar sular altında kalmış; canlı hayvanlar telef olmuştur. Kuvvetli yağış nedeniyle taşan dereler Seyitgazi- Yazılıkaya yolunun kapanmasına neden olmuş; vatandaşlar yollarda mahsur kalmıştır. Özellikle Çatören mahallesinde 3 evin yıkıldığı felakette; mahalle sel nedeni ile adeta ikiye bölünmüştür.”

SEYİTGAZİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN

Bölgedeki hasarın ve zararın biran evvel tespit edilmesini isteyen Hatipoğlu, önergesinde şu görüşlere yer verdi. “Devlet eli ile gerekli desteklerin acilen sağlanması, Seyitgazi ilçesinde normal yaşama tekrar dönülebilmesi için bölgenin geçici afet bölgesi olarak ilan edilmesi önem arz etmektedir. Bu bağlamda, 02 Haziran 2023 tarihinde Seyitgazi ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle oluşan hasarların yerinde tespit edilmesi, Seyitgazi İlçesinin Geçici Afet Bölgesi olarak ilan edilerek, gereken Devlet desteklerinin sağlanması, ilçede yaşamın normal hale dönmesi için gerekli altyapıların tesisi, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösterenlerin uğradıkları zararların tespiti ve bunların telafisi amacıyla; gerekli inceleme ve çalışmaların yapılmasına ilişkin Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.