AK Parti'de il başkanlarının makus talihi

Eskişehir AK Parti İl Teşkilatı’na başkanlık yapan isimlerden sadece bir tanesi vekillik koltuğuna oturabilmişti. Teşkilatın en uzun süre il başkanlık görevini yürüten Zihni Çalışkan’ın Eskişehir’de ikinci sıra milletvekili olacağı konuşuluyor. AK Parti’de büyük sürprizler yaşanmaz ise Çalışkan’ın Salih Koca’nın ardından milletvekilliği koltuğuna oturan ikinci il başkanı olma ihtimali bir hayli yüksek.

AK Parti'de il başkanlarının makus talihi
30 Mart 2023 Perşembe 00:11

AK Parti’nin kurucu il başkanı  Osman Yüksel oldu. Sonra sırasıyla Fikret Dönmez, Murat Canözer, Salih Koca, Süleyman Reyhan, Dündar Ünlü il başkanlığı yaptı. Dündar Ünlü’nün 24 Haziran 2018’de yapılan seçimde il başkanlığından istifa ederek milletvekili aday adayı olması ardından AK Parti, seçim sürecini Murat Özcan’ın il başkanlığında geçirdi.  AK Parti’de seçim sonrasında Zihni Çalışkan dönemi başladı. Yaklaşık 4 buçuk yıllık il başkanlığı ardından görevi Süleyman Reyhan’a devreden Çalışkan milletvekilliğine oldukça yakın.

Çalışkan yönetimi ile devam

Zihni Çalışkan’ın istifası sonrasında beklenmedik bir şekilde yönetimin de istifasını isteyen AK Parti Genel Merkezi daha sonra Çalışkan yönetiminde yer alan Süleyman Reyhan’ı başkan olarak atadı. Bu atama ile birlikte Çalışkan’ın milletvekilliği sıralamasında kendisine iyi bir yer bulacağı görüşü AK Parti kulislerinde çokça dillendirildi. Reyhan yönetimi daha önce Çalışkan’ın yönetiminde yer alan isimlerden oluşuyor.

Salih Koca sonrası ikinci isim

Şimdiye kadar 9 il başkanı arasından sadece Salih Koca Haziran 2011 seçimleri ile birlikte vekillik koltuğuna oturmayı başaran isim oldu. Salih Koca ardından vekillik koltuğuna oturan il başkanı çıkmadı. Özellikle 2018 seçimlerinde Dündar Ünlü’nün dördüncü sıraya yazılması AK Parti’de il başkanlarının makus talihinin tartışılmasına sebep olmuştu. Seçimlere kısa bir süre kala Zihni Çalışkan’ın adının aday sıralamasında ikinci sırada konuşulması Çalışkan’ı Salih Koca’dan sonra vekil çıkma şansına erişecek ikinci başkan olma olasılığını bir hayli arttırıyor. AK Parti Genel Merkezi bir sürprize imza atmaz ise Çalışkan’ın vekilliğine kesin gözüyle bakılıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.