Sedat Devlez kimdir

CHP Milletvekili aday adayı Sedat Devlez kimdir?

Sedat Devlez kimdir
30 Mart 2023 Perşembe 01:10

Sedat Devlez 1988 yılında Bilecik iline bağlı Bozüyük ilçesinde  doğmuştur.Eğitim hayatında ilk, orta ve lise öğrenimini doğduğu ilçede tamamlayan Sedat Devlez üniversite eğitimi için yurt dışını tercih etmiş ve Bulgaristan University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy, Sofia üniversitesinde 2008-2014 yılları arasında mimarlık fakültesinden mezun olup  ve yine aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlamıştır. Ülkesine döndüğünde 2015 yılında diploma denkliğini alan Sedat Devlez , o günlerden sonra yurt içi ve yurt dışı projelerde görev yapmış, sonrasında da kendi ofisini açarak Türkiye genelinde başarılı projelere imza atmıştır.

2020 yılında evlenen genç mimar balkan göçmenidir. 2023 yılı  14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlerde, 13. Cumhurbaşkanı adayı sayın Kemal Kılıçtaroğlu önderliğinde TBMM  28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili aday adayı başvurusunu yapmış olan Sedat Devlez , çalışma azmi ve ülke geleceğine katkıda bulunmak için bu yola çıktığını belirtmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.