Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Sivrihisar yaklaşık 1.100 dönümlük alan üzerinde imar çalışmaları tamamlanan OSB’si ile sanayide de bir çekim merkezi haline gelmeyi hedefliyor.

Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor
30 Mart 2023 Perşembe 01:27

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar OSB’deki 38 adet sanayi parselinden, 18’inin ön tahsisinin gerçekleştirildiğini belirterek, alan bazında yüzde 80’lik bir tahsis sağlandığını ifade etti.  Yüzügüllü, 218 hektar alan üzerine Sivrihisar Belediyesi, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOBB) ortaklığında kurulan Sivrihisar OSB’nin, ilçenin sosyo-ekonomik olarak önünü açacak büyük bir kalkınma projesi olduğunu söyledi. Alt ve üst yapı çalışmaları biten,  yüzde 80’ni yatırımcılara tahsis edilen OSB’de, fabrikaların kurulmasıyla birlikte ilçe ekonomisinin canlanacağını ve köyden kente göçün önüne geçileceğini aktaran Yüzügüllü, “Sivrihisar OSB’mizin, 2002 yılında Bakanlıkça kuruluş sicili alınmış, ancak uzun yıllar hiçbir şey yapılmamıştı. Yaklaşık 20 yıldır kağıt üzerinde kalan bir OSB’miz vardı. 2014’te göreve geldiğimizde imar planı ve devamında proje çalışmalarına hız verdik. 2019 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca ihale edilerek kredi kapsamında saha çalışmalarına başlanmış, geçtiğimiz yıl alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanarak yatırımcıya hazır hale getirilmiştir.  Şuanda yüzde 80’ni yatırımcıya tahsis ettik. Cam ve kağıt sektöründe ülkemizin en büyükleri arasında yer alan 3 firmamıza arsa tahsisi gerçekleştirdik. Yakın zamanda fabrikaların temelleri atılarak, binlerce insanımızın istihdamına büyük bir katkı sunacağız. Kısa zamanda göç veren değil, göç alan bir ilçe konuma geleceğiz” ifadelerini kullandı. Sivrihisar OSB’nin çevreci üretime göstereceği hassasiyetle Türkiye’ye örnek olacağını söyleyen Yüzügüllü, OSB alanının yüzde 35’inin yeşil alan olarak belirlendiğine de vurgu yaptı.

Yatırım yapanlara önemli imkânlar sunuluyor

Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar OSB’ye yatırım yapacak firmaların, yatırım desteği, vergi indirimi, sigorta prim işveren desteğinin yanı sıra ilçe bazlı teşviklerden yararlanabileceklerini belirterek, ayrıca finansmana erişim olanaklarıyla ilgili teşvik paketlerinin de uygulandığını ifade etti.  Parsel alanları 5000 m2 ila 100.000 m2 arasında değişen 218 hektar alanda 38 adet sanayi parseline sahip olan Sivrihisar OSB’nin, bulunduğu lokasyon açısından tarihin en büyük ticaret güzergahı olarak bilinen İpek Yolu’nun ve Ankara-Eskişehir-Bursa otoyolunun üzerinde olduğunu belirten Yüzügüllü, aynı zamanda askeri ve sivil havacılık havaalanlarına sahip ilçenin kara ve demiryolu taşımacılığının da kavşak noktasında yer aldığına dikkat çekti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.