Aynı şeyleri söyleyip farklı şeylere hizmet etmek mümkün

Soner Uçak yazdı...

Aynı şeyleri söyleyip farklı şeylere hizmet etmek mümkün
30 Mart 2023 Perşembe 09:30

Bilenler bilir yazılarımda şehir sınırlarını pek aşmayı sevmem ancak, kabak tadı veren bir Muharrem İnce ve Memleket Partisi gerçekliği var karşımızda iki cümle kurmadan geçmek olmaz.

Muhtemeldir ki; Muharrem İnce AK Parti ve Cumhur ittifakına yaptığı muhalefetin dozajını arttıracak.

Daha önce Millet İttifakı için sergilediği olağanüstü performansı bu kez Cumhur İttifakı için sergileyecek.

Millet İttifakı ile ayrı yönlerinden daha çok, benzer yönlerini ortaya koymaya çalışacak. 

Çünkü, Millet İttifakını eleştirerek gelebileceği son noktaya geldiğini fark ediyor.

Her adımında sınırı daha fazla aşıp kendisini salt siyasetin değil, bir alternatif olmanın da dışına attığını görüyor.

İnce’nin bana kalırsa siyasetteki en önemli görevi o alternatif içinde kalabilmesi.

O alternatif içinde kalıp, Cumhur İttifakı’nı eleştirdiği ölçüde hem Cumhur İttifakı’na fayda sağlayıp, hem de muhalif kimliğin vermiş olduğu siyasi hatta kendine konum sağlayacağını görebileceğini tahmin ediyorum.

Daha fazla millet ittifakından ayrılması ne kendisine, ne de Cumhur İttifakı’na herhangi bir fayda sağlayamayacağının farkına vardığını tahmin ediyorum.  

Anket şirketlerinden bağımsız söylüyorum.

Ortada seçimin kaderini değiştiremeyecek niceliksel ve niteliksel bir ağırlığa sahip olan İnce ve partisinin kendisini bu zamana kadar gündem de tutması mucize.

 Bu mucizede AK Parti’nin İnce’nin Millet İttifakı’ndan oy devşirebileceği beklentisi ve bu beklentinin Millet İttifakı tarafından satın alınması başrol oynuyor zannediyorum.

Beklenti ihtimali doğuruyor.

Beklenti arttıkça ihtimalin artacağının da unutulmaması gerekiyor. Memleket Parti’sinin ne yapıp ettiğini görmezden gelmek, böyle bir gerçekliği ortadan kaldırmıyor elbette, ama gereğinden fazla fokuslanmak da  Millet İttifakı için ciddi bir enerji kaybı anlamına geliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.