AK Partili Dönmez: URAYSİM başta olmak üzere şehrin kalkınmasına destek olacak her projeyi biz de destekleyeceğiz

Eskişehir AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kamulaştırma iptal kararı ile övündüğünü belirterek, . “Nadide bir yatırımın şehre kazandırılmasına engel olunması övünülecek bir iş değildir” dedi. Dönmez, Ulaştırma bakanlığı ile görüşüp alternatif bir plan değerlendirmesi yapacaklarını belirterek, “. URAYSİM başta olmak üzere şehrin kalkınmasına destek olacak her projeyi biz de destekleyeceğiz” diye konuştu.

AK Partili Dönmez:  URAYSİM başta olmak üzere şehrin kalkınmasına destek olacak her projeyi biz de destekleyeceğiz
02 Ağustos 2023 Çarşamba 13:20

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Alpu Ovası'nda yapılmak istenen URAYSİM Projesi'nde kamulaştırmanın iptali isteğiyle açtığı davayı kazanması ardından bir kez daha gündeme tartışmalarla gelen URAYSİM ile ilgili konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, projenin hayata geçmesi halinde Eskişehir’e ciddi değer katacağını belirterek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i projeyi engellemekle suçladı. Dönmez açıklamasında şu ifadelere yer verdi: URAYSİM başta olmak üzere şehrin kalkınmasına destek olacak her projeyi biz de destekleyeceğiz. Şehrimizin “Karakurt”tan gelen, Eskişehir 5000 ile taçlanan demiryolu ilkleri geleneğini de sürdüreceğiz.” Dedi. Sayın DÖNMEZ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın URAYSİM (Ulusal Raylı Sistemler Test Merkezi)’nin gerçekleşebilmesi için alınan kamulaştırma kararlarını iptal ettirmesi ile övünüyor. Nadide bir yatırımın şehre kazandırılmasına engel olunması övünülecek bir iş değildir. Alpu Ovası 51 bin hektar, test merkezi yapımı için kullanılacak alan ise %0.5. Bu projenin engellenmesini tarımı koruduk diye izah edemezsiniz. 1999 Yılından bu yana belediye başkanlığı yapan Yılmaz BÜYÜKERŞEN’in tarım arazilerini korumak, tarımsal verimi arttırmak için çalışmadığı ortada. Geçen 24 yılına baktığımızda Eskişehir’e yapılacak ve Avrupa’da tek olacak bir merkezin yapımını engelleyen belediye başkanının bunu tarımı korumak için yaptığına inanmak mümkün değil. Yılmaz BÜYÜKERŞEN’İN karnesi ortada. İmara açılan tarım arazileri, yeşil alanlar ortada. Şu noktada artık tarımı korumak ile değil ancak yatırımı engellemek ile övünebilir. Teknolojiye dayalı tesisin ihtiyaç duyduğu uzmanlığı nitelikli istihdam sunar. Eskişehir'de nitelikli istihdam yaratacak yatırımlara ihtiyacımız var. Bu projeden vazgeçmeyeceğiz. Teknolojiye dayalı tesislerin kuruluşunu engellemekle şehrin gelişimini ve sürdürülebilir kalkınmayı engellemiş oluyorsunuz. Şehrin ekonomik, eğitim ve altyapı alanlarında birçok avantaj elde etmesine engel olmuş oluyorsunuz. Geleceğin teknoloji uzmanlarının gelişmesine yönelik katkıya engel olmuş oluyorsunuz. Şehrin yaşam standartlarının yükselmesine engel oluyorsunuz. Ulaştırma Bakanlığı ile de görüşme sağlayıp alternatif bir plan değerlendireceğiz. URAYSİM başta olmak üzere şehrin kalkınmasına destek olacak her projeyi biz de destekleyeceğiz. Şehrimizin “Karakurt”tan gelen, Eskişehir 5000 ile taçlanan demiryolu ilkleri geleneğini de sürdüreceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.