CHP il Başkanı Taşel: CHP yatırıma karşı değildir

URAYSİM Projesi yine Eskişehir’in gündeminde. AK Parti ve MHP temsilcileri Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni projeyi engellemekle suçlarken, CHP İL Başkanı recep Taşel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alpu Ovası’nı büyük ova olarak ilan ettiğini hatırlattı. Taşel, ayrıca 77 sayfalık bilirkişi raporunu işaret ederek kamu yararının olmadığını söyledi.

CHP il Başkanı Taşel: CHP yatırıma karşı değildir
01 Ağustos 2023 Salı 13:51

Taşel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat Büyük Ova olarak ilan edildiği Eskişehir’de açıklanan, Alpu Ovası’nın bereketli topraklarında gerçekleştirilecek olan Anadolu Üniversitemiz tarafından çalışmaları yürütülen Ulusal Raylı Sistemler Araştırma Merkezi (URAYSİM) projesinin özüne bir itirazımız olmamıştır. Alpu’da yapılan ve yıllardır boş olarak çürümeye terk edilen binaların içinde herhangi bir faaliyet bulunmamakta, Eğitim ve ARGE çalışmaları yapılmamaktadır. Proje kapsamında üretileceği düşünülen çeken ve çekilen tren test yollarının geçtiği ve tarlaları bölen kamulaştırma çalışmalarına itiraz etmiştik. Çünkü; bu bölgede daha önce toprak bütünleştirilmeleri yapıldı. Yeraltı sulama barajları yapıldı, 55 - 60 civarında derin kuyu bulunuyor, yılda 2-3 kez mahsul alınıyor. Aynı zamanda bu bölgemizde yoğun olarak hayvancılık yapılmaktadır. Yine aynı bölgede devlete ait olan çorak bölgede kamulaştırmaya da gerek kalmadan test yolunun yapılabileceği önerilmiştir. Toprağımızı, havamızı ve suyumuzu koruma güdüsünün verdiği bilinçle hareket edilmiştir. Kaldı ki; mahkeme alanında uzman kişilerin verdiği 77 sayfalık bilimsel raporlar doğrultusunda kamu yararı olmadığına karar vermiştir. İddia edildiği gibi CHP Örgütü yatırıma karşı değildir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.