Tramvay hattı için sökülen ağaçlar, koruma altına alındı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tramvay hattı için sökülmek durumunda kalan ağaçlarla ilgili açıklama yaptı.

Tramvay hattı için sökülen ağaçlar, koruma altına alındı
28 Eylül 2018 Cuma 14:29

Büyükşehir Belediyesi yeni tramvay hattı çalışmaları sırasında sökülmek zorunda kalan ağaçlar ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada özel araçlar sayesinde köklerinden alınarak sökülen tüm ağaçların Park ve Bahçeler seralarında koruma altında olduğu ifade edildi. Yapılan açıklama da ayrıca İsmail Gaspıralı Caddesi’nde bulunan İsmail Gaspıralı Heykeli’nin de çalışmalar nedeniyle kaldırıldığı belirtildi.

Açıklama şöyle: “Kıymetli hemşerilerimiz, şehrin farklı noktalarında devam eden tramvay hattı uzatma çalışmalarımızda yerlerinden sökülmek zorunda kalan tüm ağaç, çalı v.b her türlü bitkilerimiz Ömür Mevkii ve Kızılinler Mevkii’nde bulunan seralarımıza götürülerek koruma altına alınmaktadır. Sökülmek zorunda kalan tüm ağaçlarımız çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte tramvay hattı güzergahlarında veya farklı yeşil alanlarımızda mutlaka değerlendirilecektir

Ayrıca Sivrihisar 2 Caddesi’ni Hasan Polatkan Bulvarı’na bağlayan İsmail Gaspıralı Caddesi üzerinde bulunan Türk dünyasının büyük düşünce adamlarından İsmail Gaspıralı Heykeli de çalışmalar sebebiyle kaldırılmak zorunda kalınmıştır. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ismini vermiş olduğumuz cadde üzerine tekrar yerleştirilecektir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.