İklim Değişikliği ile mücadele öğrencilerle başladı

Eskişehir Ticaret Odasında bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, Avrupa İklim Eylem haftası kapsamında öğrencilere eğitim düzenledi.

İklim Değişikliği ile mücadele öğrencilerle başladı
28 Eylül 2018 Cuma 14:41

 “Gezegenimiz Geleceğimiz, İklim Değişikliği ile Birlikte Mücadele Edelim” ismiyle düzenlenen eğitim Eskişehir Ticaret Odası Ortaokulunda gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında AB Takım Üyesi Ezgi Koman tarafından öğrencilere, eğlenceli ve öğretici bir sunum yapıldı. 

Etkinlik kapsamında üç farklı ders saatinde toplamda 240 beşinci sınıf öğrencisi, eğlenerek iklim değişikliği ile mücadele konusunda eğitim aldı.

Eğitim kapsamında, iklim değişikliğine neden olanlar sorunlar ve çözüm önerileri ile küresel ısınmanın etkileri,  öğrencilerin ilgileri ve aktif katılımları ile tartışılırken, yağmur ormanlarının yok edilmesi, yanlış tarım ve hayvancılık uygulamaları,   kimyasal üretim ve diğer insan edinimlerinin zararları videolu anlatım yapıldı.

Eğitim sonrasında öğrencilere defter, kalem ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun İklim Değişikliği konusunda yayınları da dağıtıldı.

Eskişehir AB Bilgi Merkezi tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek için 3-4 Ekim günleri arasında, Anadolu Üniversitesi, Sinema Anadolu’da Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun Buğday” filminin gösterimi de ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.