Seyitgazi Dernekler Platformu kuruldu

Seyitgazi’ye bağlı 24 mahalle dernek ve 1 vakıf bir araya gelerek Seyitgazi Dernekler Platformu kuruldu.

Seyitgazi Dernekler Platformu kuruldu
24 Mart 2018 Cumartesi 13:06

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın öncülüğünde Seyitgazi’ye bağlı 24 mahalle dernek ve 1 vakıf  bir araya gelerek Seyitgazi Dernekler Platformu kuruldu. Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın'ın misafiri olan platform üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıda konuşan Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, "Eskişehir'de faaliyet gösteren Seyitgazi'ye bağlı 24 Mahalle derneği ve 1 Vakfımızın, Seyitgazi Belediyemiz öncülüğünde gerçekleştirmiş olduğu Seyitgazi Dernekler Platformu'nun kuruluş toplantısını Seyitgazi Seyir Terasında gerçekleştirdik. Oluşturduğumuz bu platformla birlikte Seyitgazi ilçemiz 51 mahallesiyle, Eskişehir'de yaşayan hemşehrilerimizle birlikte daha iyi ve güzel işlere imza atacak İnşallah. Allah bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Hayırlı Uğurlu olsun."  dedi.
Çok farklı kültürleri içinde barındıran bir ilçe olduklarını söyleyen Kalın şöyle devam etti:  "Bütün farklı kültürlere mensup olunmasına rağmen beraber kardeşçe yaşayabilen güzel bir ilçeyiz. Bir platform altında birleşelim ve bu birlikteliğimizi taçlandıralım istedik. Bütün Seyitgazili hemşerilerimizi kapsasın istedik. Seyitgazi ve Seyitgazi’mizin bütün gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatalım istedik. Bizim derneklerimiz sadece Eskişehir’de hareketlilik sağlamıyorlar, kendi mahalle ve köylerinde de etkinlikler yapıyorlar. Seyitgazi’mizin kültürü, geleneği, göreneği ve geçmişten gelen bütün değerlerini gelecek nesillere çok daha sağlıklı şekilde aktarmayı hedefliyoruz. Seyitgazililer Platformunun tüm Seyitgazili hemşerilerimize, hatta Seyitgazili olmayıp Seyitgazi’yi seven hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."
 

 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.