Odunpazarı 2017 yılında 205 bin 100 metrekare yeşil alan kazandı

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 2017 yılında yaptığı çalışmalar kapsamında 205 bin 100 metrekare yeşil alan yapıldı ve ıslah edildi.

Odunpazarı 2017 yılında 205 bin 100 metrekare yeşil alan kazandı
20 Aralık 2017 Çarşamba 16:36


Yapılan yeşil alan çalışmalarında çocukları da unutmayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kullanımda olan fakat yüzeyinde kauçuk bulunmayan 6 çocuk alanına da kaplama yaptı. Ekipler, 2017 yılında 15 yeni çocuk alanını çocuklar için hizmete açtı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır” sözünü benimseyen Odunpazarı Belediyesi, özellikle gençlerin ve çocukların spor yapabilmesi için Yenikent Mahallesi Kartopu Caddesi üzerine spor parkı yaptı. Eskişehirli Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun adının yaşatıldığı Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu Spor Parkı 12 bin metrekare alana sahip. Şehit J. Asb. Üçvş. Turgay Topsakaloğlu Spor Parkında; Mini golf alanı, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, bacatopu alanı, geleneksel çocuk oyunları, fitness aletleri, interaktif parkur, tırmanma alanı, satranç alanı ve yürüyüş yolları bulunuyor.

Öğretmenlere hediye


Odunpazarı Belediyesi’nin ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren’ öğretmenlere “24 Kasım Öğretmenler Günü” hediyesi ‘Öğretmenler Parkı’ oldu. Yenikent Mahallesi Sinan Alaağaç Caddesi’nde 9 bin 825 metrekare alana sahip Öğretmenler Parkı’nda ıslah çalışması gerçekleştiren Odunpazarı Belediyesi, parkı yeni bir görünüme kavuşturdu. Çocuk oyun alanı, basketbol-voleybol sahası, fitness alanı, amfi alanı, serbest kürsü, satranç masaları, oturma birimleri, yürüyüş yolları ve kamelyalar yapılan Öğretmenler Parkı’nda Odunpazarı Belediyesi geleneği haline gelen Açkıhava Kütüphanesi de bulunuyor. Alan içerisine ayrıca ekipler
tarafından kum havuzu yapıldı. Öğretmenler Parkı’nda seramik ve cam sanatçısı Ekrem Özen tarafından tasarlanan seramik ve cam objelerden oluşan süs havuzunun yanı sıra Öğretmenler Gününe ithafen özel olarak tasarlanmış bir de heykel yer alıyor.
İlçe merkezi sınırları içinde bulunan 5 kırsal mahallede çalışma yapan ekipler, hedeflerinin Odunpazarı bölgesinde kırsal ve merkezde sorunlu ve bakımsız hiçbir park bırakmamak olduğunu ve çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Cafer Sayılır Parkı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Başkan Kurt’un makamına oturan Beyzanur Kunt, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü arayarak Türkmentokat Mahallesi’ne park yapılması talimatı vermişti. Başkan Kunt’un talimatını yerine getiren Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Türkmentokat Mahallesi’ne 2 bin 110 metrekarelik bir park yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 4’üncü dönem Eskişehir Milletvekili olan aynı zamanda da Türkmentokat Mahallesi doğumlu Cafer Sayılır’ın adının verildiği parkta 135 metrekare çocuk oyun alanı, 90 metrekare fitness alanı ve bin 400 metrekare de yeşil alan bulunuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.