MECLİS ESKİŞEHİR LEZZETLERİNİ TATTI

TBMM yemekhanesinde Eskişehir yemekleri tanıtıldı.

MECLİS ESKİŞEHİR LEZZETLERİNİ TATTI
04 Nisan 2018 Çarşamba 13:42

TBMM’de bulunan ve milletvekillerinin yemek yediği restoranda uygulanan ‘’7 bölge 7 yemek’’ uygulamasında sıra Eskişehir’deydi. Meclis mutfağında hazırlanan Eskişehir yemekleri için, ‘’Anadolu farklı kültürde zenginleştirerek gelişmiş insanlık tarihinde damga vurmuş bir medeniyetin mirasçısı olarak mimariden musikiye, görsel sanatlardan edebiyata kadar kültürün her alanında çok önemli eserlerin yaşadığı ve yaşatıldığı bir coğrafyadır. Anadolu topraklarının bereketiyle yoğrularak asırlarca kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet kültürünü en iyi şekilde tanıtmayı ve sofralarımıza sunmayı gaye edinerek ‘’7 Bölge 7 Yemek’’ temasıyla yola çıkmıştık. Tüm milletvekillerimizin Anadolu coğrafyamızın dört bir yanından mutfak kültürünü ve mirasını tanıması için her hafta Çarşamba farklı illerimizin lezzetlerini soframıza sunmaya devam ediyoruz. 3 bin yılı aşan köklü tarihi Eskişehir’in yemeklerini de etkilemiştir. Frigya’ dan Bizans’a, Selçuklu’ dan Osmanlı’ya kadar uzanan köklü geçmiş Eskişehir’in yemeklerine de sinmiş, birbirinden farklı lezzetlerin sofralarla buluşmasına vesile olmuştur. Eskişehir içinde barındırdığı nüfus bakımından adeta bir kültür mozaiği şeklindedir. Şehrin yemekleri Tatarların, Balkan göçmenlerinin ve yerli halkın mutfağından çıkan yemeklerden oluşmuştur. Eskişehir’in özel lezzetleri olan ve titizlikle hazırlanan Kuru Bamya Çorbası, Firik Kebabı, Eskişehir’in yerelden evrensele uzanan lezzeti Çibörek ve Eskişehir Helvalı İrmik Tatlısı’ nın hatıranızda ve damağınızda güzel izler bırakacağına inanıyoruz.’’ şeklinde bir açıklama yayınladı.

PROF. DR. GÜNAY ORGANİZE ETTİ

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay konu ile alakalı yetkililer ile görüşerek menünün şekillendirilmesinde yardımcı oldu. Menüyü düzenleyen Prof. Dr. Günay ayrıca yemeklerin tarihi ile alakalı yetkililere bilgi verdi. Günay konu ile alakalı ‘’Bir şehrin yemek kültürü o şehrin değeridir. Şehrimizin değerlerini ortaya çıkarmak, bunları önce Türkiye’ye sonra dünyaya tanıtmak hepimizin görevi. Bunun için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.